Gå til sidens indhold

Nytår

Her finder du en information og anbefalinger til, hvordan du som dyrlæge og dyreejer kan hjælpe dyrene bedst gennem nytåret.

COLOURBOX36604390

Behandling af nytårsangst hos hunde og katte

Som nytåret 2023 nærmer sig, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne for behandling af nytårsangst hos familiedyr.

I de tilfælde, hvor medicinsk behandling af nytårsangst er nødvendig, skal der som udgangspunkt anvendes et veterinært lægemiddel, som er godkendt til behandling af den pågældende dyreart mod angst eller frygt fremkaldt af lyde.

Det er vigtigt, at dyreejere modtager information om mulighederne for at behandle nytårsangst hos deres dyr i god tid, så forskellige metoder og produkter kan afprøves.

DDD har derfor udarbejdet information til dyreejere og en plakat, som dyrlæger allerede nu kan dele på sociale medier og hjemmesider.

Valg af lægemidler

Der findes flere markedsførte veterinære lægemidler i Danmark til hunde med indikationen angst fremkaldt af lyde (Sileo, Tessie, Pexion), som derfor generelt skal være dyrlægens førstevalg, når der ordineres et lægemiddel mod nytårsangst til hunde.

Har disse ingen effekt eller er kontraindiceret i henhold til SPC, kan dyrlægen undtagelsesvis under sit direkte, personlige ansvar behandle de pågældende dyr med lægemidler jævnfør kaskadereglen.

Læse mere om dyrlægers muligheder for medicinsk behandling

Her kan du hente infografik med en række gode råd til dyreejerne om, hvordan de bedst muligt hjælper dyrene gennem nytåret. De gode råd er oversat og tilpasset med tilladelse fra British Small Animal Veterinary Association (BSAVA), der har udstedt anbefalingerne.

Hent infografik (A3)

Kontakt

Karin Melsen
Dyrlæge, fagpolitisk konsulent

Politik / Kommunikation

Karin