Gå til sidens indhold
På grund af implementering af nyt medlemssystem er der lukket for telefonkontakt til DDD fra den 18. - 25. juni FAQ

Hunde- og katteregister

Dansk Hunderegister fører på vegne af Fødevarestyrelsen det offentlige register over hunde i Danmark. Det har de gjort siden 1993, hvor Dansk Hunderegister blev stiftet af Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Dag Komité og Dansk Kennel Klub.

 • Almindelige bestemmelser ved registrering af hunde

  Reglerne for mærkning og registrering af hunde i Danmark er defineret i Bekendtgørelsen om mærkning og registrering af hunde samt ISO Standard 15639-1:2015. 

  • Alle hunde skal være registreret i Dansk Hunderegister og være forsynet med et ID-nummer - enten med chip eller øretatovering.  
  • Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden er mærket og anmeldt til registrering i Dansk Hunderegister, senest når den er 8 uger gammel. 
  • Ved indførsel af en hund, der er over 8 uger gammel, påhviler det den, der indfører hunden her til landet, at sørge for, at hunden inden 4 uger efter indførslen er mærket og anmeldt til registrering. 
  • Det er besidderens ansvar, at hunde bliver mærket, men det er dyrlægens (eller den registrerede ID-mærkers) ansvar, at registreringsattesten bliver indtastet. 
  • Chippes hunden, skal chippen placeres på venstre side af halsen. 
   • Pr. 11. oktober 2016 har bestyrelsen for Dansk Hunderegister har besluttet, at på hunde af racen Cavalier King Charles Spaniel og kun på denne race må chippen fremover placeres mellem skulderbladene.
   • Det er samtidig besluttet, at placeringen af chippen mellem skulderbladene indtil videre kun må foretages af en dyrlæge.
 • Vigtig information om registrering af hund

  Sørg for at alle informationer er korrekte og alle felter er udfyldt.

  • E-mailadresse er vigtig at påføre.
  • Der skal kun anføres én besidder. Efterfølgende, kan besidder påføre en sekundær besidder under hundens profil i Dansk Hunderegister – www.hunderegister.dk

  Nye registreringer skal kun sendes til DDD.

  Besidderskifte sendes direkte til Dansk Hunderegister:

  Dansk Hunderegister
  Lyngbyvej 11, 1.
  2100 København Ø
  Telefon: 70 27 74 77 – Kl.10-14
  dansk@hunderegister.dk

  Hunde, der skal registreres hos Dansk Kennelklub eller Dansk Jagthunderegister, skal ikke også registreres hos DDD. Undersøg gerne med opdrætter inden registrering.

  Påmind besidder om at afmelde hunden hos Danske Hunderegister, når hunden er gået bort.


   

 • Registreringsgebyr hunde og katte

  Kort
  Registreringsgebyret for hunde og katte er 116 kr. pr. registrering.  

  Web
  Prisen for webindberetning:

  • Katte er 95 kr. pr. registrering
  • Hunde er 108 kr. pr. registrering.

  Alle priser er eksklusive moms.


   

 • Når hunden skal have et pas

  Skal du udstede et pas til en hund, du ikke selv har indberettet til Dansk Hunderegister, er det en god ide at undersøge, om det er det samme navn, der står på hunden ejerattest.

  Hunderegisteret oplever ofte, at der er udstedt et pas til hunden i en anden ejer/besidders navn end det, der står på ejerattesten.

  Der er ikke noget lovgivningskrav om, at de to navne skal være ens, men det kan skabe unødige problemer senere hen.


   

 • Information om Det Danske Katteregister

  Foreningen Det Danske Katteregister er en selvstændig forening stiftet af Den Danske Dyrlægeforening, DOSO (Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation), Dyrenes Beskyttelse, Dyrefondet, Felis Danica og Kattens Værn.

  Formålet er at skabe ét landsdækkende katteregister og sikre, at landets katte kan blive registreret effektivt og professionelt direkte gennem landets dyrlæger.

  I Danmark er det endnu ikke lovpligtigt at registrere katte. Det er noget, man gør frivilligt, fordi man står ved sit ejerskab og sit ansvar over for dyret.

  Flere end 500.000 katte er gennem årene blevet registreret frivilligt i registeret.

  Det Dansk Katteregister opdaterer dagligt nytilmeldte og efterlyste katte.


   

Login (praksislogin) - vælg hund eller kat

 

Gå til hunderegistrering

 

Katteregistreringer i 2024

Årsbogstavet for 2024 er "Y". Som ny dyrlæge skal du selv bestille tang, tal og bogstaver hos din sædvanlige leverandør.