Gå til sidens indhold

Hunde- og katteregister

Dansk Hunderegister fører på vegne af Fødevarestyrelsen det offentlige register over hunde i Danmark. Det har de gjort siden 1993, hvor Dansk Hunderegister blev stiftet af Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Dag Komité og Dansk Kennel Klub.

  • Almindelige bestemmelser

    Reglerne for mærkning og registrering af hunde i Danmark er defineret i Bekendtgørelsen om mærkning og registrering af hunde samt ISO Standard 15639-1:2015. 

    • Alle hunde skal være registreret i Dansk Hunderegister og være forsynet med et ID-nummer, enten med chip eller øretatovering.  
    • Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden er mærket og anmeldt til registrering i Dansk Hunderegister, senest når den er 8 uger gammel. 
    • Ved indførsel af en hund, der er over 8 uger gammel, påhviler det den, der indfører hunden her i landet, at sørge for, at hunden inden 4 uger efter indførslen er mærket og anmeldt til registrering. 
    • Det er besidderen af en hunds ansvar, at hunde bliver mærket, men det er dyrlægens (eller den registrerede ID-mærkers) ansvar, at registreringsattesten bliver indsendt/indtastet. 
    • Chippes hunden, skal chippen placeres på venstre side af halsen. 
      • Pr. 11. oktober 2016 har bestyrelsen for Dansk Hunderegister har besluttet, at på hunde af racen Cavalier King Charles Spaniel og kun på denne race må chippen fremover placeres mellem skulderbladene.
      • Det er samtidig besluttet, at placeringen af chippen mellem skulderbladene indtil videre kun må foretages af en dyrlæge.
  • Gode vaner

    Kontroller hundens registrering
    Det er altid en god idé at undersøge, om hunden er korrekt registreret. Dette gælder både som dyreejer, men også som dyrlæge, der får en ny hund ind til undersøgelse. Man kan med fordel benytte Hunderegisterets App, "Hunderegistrering", som med det samme (og uden login) kan fortælle, om hunden er registreret i registeret. Er hunden mærket, men ikke registreret, er det ejerens ansvar, at hunden bliver registreret.

    Skriv tydeligt
    For at sikre korrekt registrering er det vigtigt, at indberetningskortet udfyldes tydeligt! Der er ofte fejl i indberetningerne som følge af ulæselig håndskrift. Man kan med fordel benytte sig af klistermærket, der medfølger chippen for at sikre, at nummeret indberettes korrekt.

  • Registreringsgebyr hunde og katte

    Kort
    Registreringsgebyret for hunde og katte er 116 kr. pr. registrering.  

    Web
    Prisen for webindberetning:

    • Katte er 95 kr. pr. registrering
    • Hunde er 108 kr. pr. registrering.

    Alle priser er eksklusive moms.

  • Når hunden skal have et pas

    Skal du udstede et pas til en hund, du ikke selv har indberettet til Dansk Hunderegister, er det en god ide at undersøge, om det er det samme navn, der står på hunden ejerattest.

    Hunderegisteret oplever ofte, at der er udstedt et pas til hunden i en anden ejer/besidders navn end det, der står på ejerattesten.

    Der er ikke noget lovgivningskrav om, at de to navne skal være ens, men det kan skabe unødige problemer senere hen.

  • Information om Det Danske Katteregister

    Foreningen Det Danske Katteregister er en selvstændig forening stiftet af Den Danske Dyrlægeforening, DOSO (Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation), Dyrenes Beskyttelse, Dyrefondet, Felis Danica og Kattens Værn.

    Formålet er at skabe ét landsdækkende katteregister og sikre, at landets katte kan blive registreret effektivt og professionelt direkte gennem landets dyrlæger.

    I Danmark er det endnu ikke lovpligtigt at registrere katte. Det er noget, man gør frivilligt, fordi man står ved sit ejerskab og sit ansvar over for dyret.

    Flere end 500.000 katte er gennem årene blevet registreret frivilligt i registeret.

    Det Dansk Katteregister opdaterer dagligt nytilmeldte og efterlyste katte.

  • Vigtig information om registrering af hund

    Sørg for at alle informationer er korrekte og at ALLE felter er udfyldt.

    • E-mail adresse er vigtig at påføre
    • Der skal kun anføres én besidder. Efterfølgende, kan besidder påføre en sekundær besidder under hundens profil i DH – www.hunderegister.dk
    • Ved indsendelse af hundekort - skriv gerne med blokbogstaver

    Nye registreringer skal kun sendes til DDD. Besidderskifte sendes direkte til Dansk Hunderegister:

    Dansk Hunderegister
    Lyngbyvej 11, 1.
    2100 København Ø
    Telefon: 70 27 74 77 – Kl.10-14
    dansk@hunderegister.dk

    Hunde, der skal registreres hos Dansk Kennelklub eller Dansk Jagthunderegister, skal ikke også registreres hos DDD. Undersøg gerne med opdrætter inden registrering.

    Påmind besidder om at afmelde hunden hos DH, når hunden er gået bort.

     

Login (praksislogin) - vælg hund eller kat

 

Gå til hunderegistrering

 

Katteregistreringer i 2023

Årsbogstavet for 2023 er "X". Som ny dyrlæge skal du selv bestille tang, tal og bogstaver hos din sædvanlige leverandør.