Gå til sidens indhold

På orlov og tilbage igen

Når du er på barsel, så nyd det! Bekymringer om, hvordan det mon går med projekt x eller y på dit arbejde, skal du lægge fra dig. For du kan ikke gøre hverken fra eller til, så længe du er på barsel.

Forbered dig på at komme tilbage på arbejde

Det er en god idé at tage fat i din leder en måneds tid, inden du skal tilbage på arbejde. Hvis din leder ikke når det før dig, så foreslå at I mødes og aftaler nærmere om, hvordan du konkret kommer i gang igen. Måske har du nogle særlige ønsker eller behov, som du gerne vil vende med din leder.

Det er også en god idé, hvis du forbereder dig på, at der utvivlsomt er sket forskellige ændringer på dit arbejde, siden du gik højgravid ud ad døren. Der kan være kommet nye kolleger, måske er arbejdsgange ændret, eller forretningen er blevet udvidet. Så prøv at være åben.

Tilbage til samme stilling?

Når du kommer tilbage fra barsel, har du krav på at komme tilbage til en "tilsvarende stilling", som den du forlod. Det kan altså godt være, at du ikke får præcis de samme opgaver, som du havde tidligere, men de skal ligge inden for dit fagområde. Groft sagt: Når du er ansat som dyrlæge, kan du ikke blive sat til at arbejde i kantinen, eller hvis du er leder, skal du også tilbage som leder. Men det kan fx godt være for et andet team.

Er du i tvivl om reglerne om barsel, kan du altid kontakte ADO på telefon 3871 0888 eller mail ado-forhandling@ddd.dk.