Fagveterinærsygeplejerske i laboratorieteknik
Kompetencegivende uddannelse for veterinærsygeplejersker i klinisk praksis
Den Danske Dyrlægeforening, Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Universitetshospitalet for Familiedyr/KU SUND udbyder i samarbejde en fagveterinærsygeplejerskeuddannelse i laboratorieteknik.
I klinisk praksis er muligheden for intern laboratorieteknik i vækst, hvilket stiller øgede krav til veterinærsygeplejerskers kompetencer i dette ansvarsområde.
Uddannelsen udbydes i 2025 med start den 26.-28. februar.
Hvis du ønsker at tilmelde dig dette hold, kan du sende en mail til kursus@ddd.dk med oplysning om navn, praksis, e-mail og telefon. Hvis du ønsker at modtage yderligere information om uddannelsen, kan du sende en mail til Lise Nikolic Nielsen (lini@sund.ku.dk).
Tilmeldingsfrist: 1. februar 2025.
-
Om uddannelsen
I klinisk praksis er muligheden for intern laboratorieteknik i vækst, hvilket stiller øgede krav til veterinærsygeplejerskers kompetencer i dette ansvarsområde.
-
Formål med efteruddannelsen
Uddannelsen skal sikre, at fagveterinærsygeplejersken selvstændigt kan varetage drift og vedligeholdelse af klinikkens laboratorium, herunder varetage kvalitetskontrol af laboratorieudstyr, udføre daglige rutineopgaver i mikroskopi og håndtere og analysere prøver. Uddannelsen er især målrettet klinisk praksis indenfor familiedyr, og det er en fordel, men ikke et krav, at deltageren har erfaring med intern laboratorieteknik.
-
Optagelseskrav
Bestået veterinærsygeplejerske eksamen samt tilknytning til klinisk praksis.
Tilmelding skal vedhæftes dokumentation for autorisation.
-
Deltagerantal
Minimum 15 deltagere, maximum 25 deltagere. Pladserne besættes efter først-til-mølle princippet.
-
Kursusopbygning
Uddannelsen forløber over 1,5 år og består af 4 teorimoduler på 2-3 dage samt et 2 dages praktikmodul på Veterinært Diagnostisk Laboratorium, Københavns Universitet (praktikmodulet ligger efter de første tre teorimoduler og færdiggøres indenfor 1,5 år efter opstart).
De teoretiske moduler er fælles for alle deltagerne. Praktikmodulet gennemføres med to til tre personer ad gangen.
I mellem ugerne mellem de teoretiske moduler ligger der en mindre opgave (udformning af en standard operating procedure (SOP) relateret til eget praksisarbejde med laboratorieteknik eller e-learning opgaver). Derudover skal der udarbejdes en case-log for hele perioden samt arbejdes selvstændigt med at læse pensum til efterfølgende modul. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig opgave, en eksamen relateret til opgaven samt aflevering og godkendelse af case-log.
Undervisningssproget er dansk. Faglitteratur på dansk og engelsk vil blive anvendt.
-
Pris
Prisen for uddannelsen er 53.000 kr. plus moms. Prisen omfatter omkostninger til undervisning, kursus administration, kursus materiale samt forplejning i pauser. Deltagerne skal selv arrangere overnatning, aftenforplejning samt indkøb af lærebøger.
Depositum på 5.000 kr. plus moms opkræves ved optagelse på uddannelsen. Opkrævning af den resterende del af uddannelsesafgiften vil ske i to lige store rater på hver 24.000 kr. plus moms.
-
Tid
Teoretiske moduler: Vinter/tidlig forår, sent forår/tidlig sommer, sensommer/tidligt efterår (2- og 3-dages moduler, kl. 10-17)
Praktik moduler: Efter individuel aftale med Veterinært Diagnostisk Laboratorium. Tirsdag og onsdag eller onsdag og torsdag kl. 9-15:30.
Kursusdatoer:
Modul 1 (Opstart) uge 9, onsdag den 26. - fredag den 28. februar 2025Modul 2 uge 18, mandag den 28. -onsdag den 30. april 2025
Modul 3 uge 34, onsdag den 20. - fredag den 22. august 2025
Modul 4 uge 48, torsdag den 27. - fredag den 28. november 2025
Praktikmodul i perioden mellem uge 35 - og uge 5
Eksamensmodul uge 5 2026
-
Sted
Uddannelsen afvikles på Institut for Klinisk Veterinærmedicin på Københavns Universitet, , Dyrlægevej 16, 1870 Frederiksberg C. Praktik afvikles i Veterinært Diagnostisk Laboratorium, dyrlægevej 46, 1870 Frederiksberg C.
-
Tilmelding
Der skal indsendes ansøgning om optagelse på uddannelsen, og der vil blive opkrævet et depositum på 5.000 kr. ved optagelse. Depositummet refunderes ikke ved framelding.
Ledende chef på kursistens arbejdsplads skal underskrive ansøgningen som ansvarlig for uddannelsen.
Er du interesseret i at søge om optagelse på uddannelsen, kan du forhåndstilmelde dig ved at sende en mail til kursus@ddd.dk med oplysning om navn, praksis, e-mail og telefon.
Kontakt
Gert Aagaard van Hauen
Chefkonsulent
Karriere / Kurser / Kompetencer / Netværk
- 6917 0136
- gaj@ddd.dk