Gå til sidens indhold

Anmeldelser og klager

Jeg har kendskab til ulovligt salg af medicin på internettet, en ulovlig hundeimportør, vanrøgt af dyr - hvad gør jeg? Vi har samlet en oversigt over, hvordan du kan forholde dig, hvis du vil klage.

Den Danske Dyrlægeforening modtager ind imellem henvendelser fra dyrlæger om dyrlægekolleger, der ifølge klageren ikke har udført arbejdet acceptabelt/lege artis. Vi får også henvendelser med oplysninger om lægmand, der tager andres dyr under behandling, hvilket er forbeholdt dyrlæger, og om mistanke om ulovlig salg af medicin. det kan også være, at du får mistanke om ulovlig indførsel af hvalpe eller noget helt fjerde.

Når man som dyrlæge bliver bekendt med en sådan situation, er det dog ikke altid lige let at finde ud af, hvor man skal henvende sig med sin klage.

Hvis du har kendskab til forhold, der bryder loven, opfordres du til at anmelde det til rette myndighed. DDD og sekretariatet kan ikke anmelde et forhold som tredjepart og ej heller behandle klagesager. Men vi kan oplyse medlemmer om, hvilke muligheder der er for at klage, og hvordan man forholder sig i situationen.

Som medlem af Dyrlægeforeningen er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet for vejledning.

Sådan kan du gøre, hvis du vil klage eller anmelde et forhold

  • Husk at anmelde/klage umiddelbart efter, at forholdet opdages, da sagerne kan forældes.
  • I alle tilfælde af klager og typer af anmeldelser skal du sikre dig tilgængeligt bevismateriale - fx fakturakopier, journaler, billeder, korrespondance og røntgenoptagelser mv., der kan hjælpe til at føre sagen igennem systemet.

Står du som dyrlæge står i en situation, hvor du ønsker at klage/anmelde et ulovligt forhold, er der følgende muligheder:

Kontakt

Karin Melsen
Dyrlæge, politisk chefrådgiver

Politik / Kommunikation

Karin