Gå til sidens indhold

Opsigelse

Hvis du påtænker at opsige en medarbejder, som er i fertilitetsbehandling, gravid, på barsel eller tilbage på jobbet efter barsel (indtil ca. 3-4 mdr.), gælder ligebehandlingsloven.

Ligebehandlingsloven forbyder forskelsbehandling af mænd og kvinder i forhold til ansættelsesvilkår. Den indeholder også regler om afskedigelse på grund af graviditet og barsel. Det er derfor arbejdsgiver, der har bevisbyrden for, at opsigelsen ikke er begrundet i en af de ovennævnte årsager. Og i disse tilfælde er det uanset, hvor længe medarbejderen har været ansat.

Er en medarbejder i fertilitetsbehandling, gælder samme regler, uanset om det er en mandlig eller kvindelig medarbejder.

En fyring af en medarbejder, der er i en af ovennævnte situationer, kan koste arbejdsgiveren op til 78 ugers løn i godtgørelse til medarbejderen afhængigt af ansættelsens længde og sagens karakter.

Vi anbefaler, at du kontakter sekretariatet, hvis ønsker du at afskedige en medarbejder, som er i en af ovennævnte situationer. Og husk at kontakte sekretariatet, inden du handler.

Kontakt

Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening
Telefontid er mandag-torsdag: kl. 9-16 og fredag: kl. 9-15