Gå til sidens indhold

Fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling

Den Danske Dyrlægeforening, Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Learn 4 Vet udbyder i samarbejde fagveterinærsygeplejerskeuddannelsen i tandbehandling.

Uddannelsen er bygget op i fem moduler med afsluttende eksamen.

Formålet er at give deltagerne teoretisk og praktisk basisviden om anatomi, sygdomsudvikling, forebyggelse og behandling af sygdomme i mundhulen hos dyr.

 • Praktisk del

  Deltagerne forventes at opbygge en praktisk kunnen i tandrensning, polering, periodontal behandling, instrumentkendskab herunder brug og vedligehold samt profylakse og klientvejledning.

  Desuden lærer deltagerne at optage og vurdere tandrøntgenbilleder.

 • Teoretisk del

  Deltagerne vil få en bred forståelse for sygdomsudvikling i mundhulen og blive i stand til at erkende lidelser, så den korrekte behandling iværksættes i tide. Den teoretiske del omfatter embryologi, anatomi, patologi, periodontologi og traumebehandling.

 • Eksamen

  Mundtlig eksamen med eksaminator og censor, bedømmes bestået/ikke bestået. Deltagerne har 30 min. forberedelse samt 30 min fordelt mellem svar på trukket spørgsmål og forsvar af hovedopgave.

  Efter gennemført uddannelse og eksamen, kan kursisterne opnå godkendelse som "Fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling". Godkendelsen udstedes af Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Den Danske Dyrlægeforening.

 • Krav til klinik og deltager

  Det forudsættes, at klinikkerne har eller planlægger at anskaffe et minimum af udstyr til tandbehandling: Boremaskine/polerer, ultralydsrenser, tandrøntgen samt instrumenter til tandrensning, ekstraktioner og periodontalbehandling.

  Der må påregnes en del hjemmearbejde i forbindelse med opgaverne imellem de enkelte moduler.

  Klinikkernes udstyr og journaler skal anvendes i forbindelse med flere af opgaverne.

 • Praktiske oplysninger

  Prisen er 42.900 kr. + moms og inkluderer undervisning, alle undervisningsmaterialer, lærebog og eget depurationssæt samt frokost- og pauseforplejning i forbindelse med alle moduler.Tilmeldingen er bindende. Der opkræves et depositum på 5.000 kr ved tilmelding. Beløbet refunderes ikke ved framelding.

  Restbeløbet betales i to rater. Første rate betales fire uger inden kursusstart. Anden rate betales inden modul fire. Uddannelsen gennemføres med minimum 14 og maksimum 24 deltagere.

 • Tilmelding

  Tilmelding til uddannelsen sker ved at sende en e-mail til Veterinærsygeplejerskernes Fagforening: vf@forbundet.dk

  Tilmeldingen vedhæftes dokumentation for bestået veterinærsygeplejerskeeksamen eller autorisation.

  Har du spørgsmål om kursets indhold, kan du kontakte
  Jens Ruhnau på tlf.: 22 91 48 41 eller e-mail: kontakt@learn4vet.dk

 • Hvornår starter et nyt hold?

  Der er pt. ikke planlagt nyt hold.

Kontakt

Anita Christensen
Kursussekretær

anita.jpg