Gå til sidens indhold

Fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling

Den Danske Dyrlægeforening, Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Tanddyreklinikken udbyder i samarbejde fagveterinærsygeplejerskeuddannelsen i tandbehandling.

Uddannelsen er bygget op i fem moduler med afsluttende eksamen.

Formålet er at give deltagerne teoretisk og praktisk basisviden om anatomi, sygdomsudvikling, forebyggelse og behandling af sygdomme i mundhulen hos dyr.

 • Praktisk del

  Deltagerne forventes at opbygge en praktisk kunnen i tandrensning, polering, periodontal behandling, instrumentkendskab herunder brug og vedligehold samt profylakse og klientvejledning.

  Desuden lærer deltagerne at optage og vurdere tandrøntgenbilleder.

 • Teoretisk del

  Deltagerne vil få en bred forståelse for sygdomsudvikling i mundhulen og blive i stand til at erkende lidelser, så den korrekte behandling iværksættes i tide. Den teoretiske del omfatter embryologi, anatomi, patologi, periodontologi og traumebehandling.

 • Eksamen

  Den afsluttende eksamen er mundtlig og består af et forsvar af hovedopgaven, samt fremlæggelse af et trukket spørgsmål. Eksamen foregår med eksaminator og censor og bedømmes som bestået eller ikke bestået.

  Efter gennemført uddannelse og eksamen, kan kursisterne opnå godkendelse som Fagveterinærsygeplejerske i tandbehandling. Godkendelsen udstedes af Den Danske Dyrlægeforening, Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Tanddyreklinikken.

 • Krav til klinik og deltager

  Det forudsættes, at klinikkerne har eller planlægger at anskaffe et minimum af udstyr til tandbehandling: Boremaskine/polerer, ultralydsrenser, tandrøntgen samt instrumenter til tandrensning, ekstraktioner og periodontalbehandling.

  Der må påregnes en del hjemmearbejde i forbindelse med opgaverne imellem de enkelte moduler.

  Klinikkernes udstyr og journaler skal anvendes i forbindelse med flere af opgaverne.

 • Praktiske oplysninger

  Prisen på efteruddannelse i tandbehandling er kr. 44.900 ex. moms og inkluderer alle undervisningsmaterialer, lærebog samt frokostforplejning i forbindelse med alle moduler.

  Uddannelsen gennemføres med minimum 14 og maksimum 16 deltagere.

 • Tilmelding

  Få tilmeldingsblanketten her: Ansøgningsblanket til Fagveterinærsygeplejerske-tandbehandling

  Spørgsmål vedr. uddannelsens indhold bedes rettet til: Jens Ruhnau, tlf.: 4466 2040 eller på e-mail: info@tanddyreklinikken.dk

 • Hvornår starter et nyt hold?

  Der starter et nyt hold i september 2020.

  Se datoerne for de fem moduler her: VSP Tandbehandling 2020

Kontakt

Anita Christensen
Kursussekretær

anita.jpg