Gå til sidens indhold

Forsikring for studerende

Som medlem af VMF har du adgang til en særligt fordelagtige forsikringsaftale gennem TRYG.

Anne Frank vom Braucke.jpeg

For at SU'en skal række, og du samtidigt er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude, har DDD indgået en aftale med TRYG, så du som studerende medlem kan få en fornuftig forsikring billigt gennem TRYG.

Du kan fx få en indboforsikring fra kun 60 kr. om måneden (eksklusiv gebyr)

Forsikringen dækker blandt andet, hvis dine ting bliver skadet eller cyklen bliver stjålet.

Du har også mulighed for at udvide forsikringen med en ekstra dækning af din tablet, mobil og computer.

Andre gode grunde til at vælge studieforsikringen

 • Ingen selvrisiko ved skade
 • Din roomie er også dækket af forsikringen, selvom kun den ene af jer er studerende
 • Mulighed for at udvide cykeldækningen – helt op til 55.665 kr. pr. cykel.

Du kan se forsikringsordningerne her

Ønsker du at tegne en studieforsikring, skal du være medlem af VMF og tage direkte kontakt til TRYG på telefon 70 33 25 25. Har du allerede en forsikring i TRYG, skal du kontakte dem for at få beregnet en ny pris.

Priserne for studerende medlemmer af DDD fremgår af prislisten. 

Ofte stillede spørgsmål til forsikringer for studerende

 • Er jeg som studerende omfattet af en ulykkesforsikring?

  Når du er medlem af VMF, er du omfattet af en gruppeulykkesforsikring i forsikringsselskabet
Chubb. Under studiet dækker denne forsikring, hvis du kommer ud for en ulykke og får tilkendt et mén.

 • Hvad gælder for dyrlægestuderende i praktik?

  Hvis du er i praktik i en dyrlægepraksis i Danmark, dækker VMF-ulykkesforsikringen – men herudover vil du også være dækket af praksis’ lovpligtige arbejdsskadeforsikring samt praksis’ erhvervs- og produktansvarsforsikring. Du indgår således på lige fod med de ansatte – også forsikringsmæssigt.

  Det vil sige, at kommer du til at lave skade på et dyr, vil det være praksis’ erhvervs- og produktansvarsforsikring, der skal dække. Hvis du kommer til at skade en kollega, vil det være praksis’ arbejdsskadeforsikring, der skal dække skaden, og/eller erhvervsansvarsforsikringen.

Kommer du til at ødelægge en ting/udstyr/andet i praksis, er det praksis’ løsøreforsikring, der skal erstatte dette, eller praksisejer selv, hvis genstanden ikke er forsikret. Du kan kun risikere at skulle stå til ansvar for noget, som de ødelægger ved forsæt (ødelægger med vilje). Der er ingen forskel på, om man er i praktik i første semester eller sidste semester. Forsikringsmæssigt er dækningen ens.

 • Hvad gælder for dyrlægestuderende i praktik i udlandet?

  Hvis du er i praktik i udlandet i en periode på under 1 år, dækker ulykkesforsikringen på samme vilkår som i Danmark, så længe du er medlem af VMF. Herudover skal du være opmærksom på, hvilke specielle regler der gælder for det pågældende land, fx i forhold til selvbetaling hos læge/hospital, og om den udenlandske praksis/praktikvært kræver specielle forsikringer af dig som studerende, fx en erhvervsansvarsforsikring eller en sygeforsikring.

  Ved medlemskab af DDD er alle studerende, som ønsker praktikophold i udlandet i praksis, automatisk dækket af en erhvervsansvarsforsikring. Dækning er dog under forudsætning af, at du samtidig har tegnet en indboforsikring hos Tryg via speciel aftale for Den Danske Dyrlægeforening.

  Er du på et selvbetalt studieforløb i udlandet, fx som frivillig i en NGO-organisation på et dyrehospital i Indien, vil erhvervsansvars-forsikringen ikke dække, medmindre opholdet kan karakteriseres som praktikophold i forbindelse med uddannelsen til dyrlæge.