Gå til sidens indhold

Kaniner og andre eksotiske hobbydyr

Faggruppe Familiedyr ønsker at udbrede viden om pasning og hold af kaniner og andre eksotiske hobbydyr. Målet er øge velfærden hos dyrene og understøtte dyrlægernes arbejde i klinikkerne.

Scanstockphoto Image 2694789

Kaninens Dage

Faggruppe Familiedyr og Center for Forskning i Familiedyrsvelfærd (KU) lancerer den 14.-16. august 2023 en stor kaninvelfærds-oplysningskampagne, som er målrettet detailhandlen (inkl. dyrehandlere/foderstof), veterinære branche, NGO'er og den almene befolkning.

I uge 32 er der udsendt en mail til alle dyrlæger med information om kampagnen.

Gå til side med informationsmateriale 

Med flere konkrete tiltag ønsker Faggruppe Familiedyr at sætte fokus på kaniner. Det handler både om at forberede de praktiserende dyrlæger bedst muligt til at tage imod dyrene i klinikken og fokus på, hvordan dyreejere bedst tilgodeser kaninens sociale-, næringsmæssige- og fysiske behov, og dermed sikrer god dyrevelfærd.

Nogle af de store udfordringerne er, at alt for mange kaniner fodres forkert, ikke får den pasning, pleje og berigelse, som de har brug for, og lever alene på alt for lidt plads. Det vil Faggruppe Famliedyr gerne ændre på med denne fokuserede indsats.

På siden her har Faggruppe Familiedyr derfor samlet en række anbefalinger og guidelines, som er udarbejdet i faggruppens regi, og som kan bruges af dyrlæger i praksis i deres arbejde for at klæde dyreejerne bedre på til at holde kaniner under de rette betingelser. Vejledningerne omfatter også andre eksotiske hobbydyr, der ligesom kaniner også er i særlig risiko for fejlernæring eller forkert pasning på grund af manglende eller fejlagtig vejledning.

Siden opdateres løbende.

Kaniner som familiedyr på dyreetik.ku.dk

Videncenter for Dyrevelfærd (ViD) har i samarbejdet med Faggruppe Familiedyr lanceret en dedikeret kaninside, hvor man kan hente et bredt udvalg af informationer om alt fra kaninens fodring, pasning, neutralisering, social adfærd, generelt adfærd, adfærdsproblemer til behov for aktivering.

Gå til dyreetik.ku.dk

Kontakt

Karin Melsen
Dyrlæge, fagpolitisk konsulent

Politik / Kommunikation

Karin