Gå til sidens indhold

E-læring

Som medlem af Den Danske Dyrlægeforening har du adgang til en række veterinærfaglige e-læringskurser som ren netbaseret undervisning. Du selv bestemmer, hvor og hvornår e-læringen skal foregå.

 • Antimicrobial resistance

  DTU Fødevareinstituttet udbyder kurset "Antimicrobial resistance – theory and methods" på den verdensomspændende onlinekursusportal Coursera. Her kan du få adgang til den nyeste viden om, hvordan bakterier udvikler resistens, og hvordan testmetoder virker.

  Siden kurset blev åbnet i juni 2017, har mere end 3.500 studerende fra hele verden tilmeldt sig kurset, der består af en række moduler med videoforelæsninger, opgaver og quizzer.

  Hele forløbet strækker sig over fem uger, og der er løbende ny kursusstart, så nye studerende kan hoppe på. Det er gratis at deltage i onlinekurset, men hvis du ønsker et kursusbevis, skal du betale et gebyr, ligesom du skal bestå en række quizzer.

  Læs mere hos Coursera

 • WVAs uddannelsesportal

  Du har adgang til flere hundrede e-læringkurser udviklet for dyrlæger hos WVA (World Veterinary Association) Education Portal. Mange af kurserne er gratis. Du får adgang til kurserne ved at oprette din egen konto, hvor du også kan holde styr på, hvilke kurser du har gennemført. 

  Læs mere om WVAs uddannelsesportal

   

 • Saunders Solutions for Vets

  Den Danske Dyrlægeforening har indgået aftale med Elsevier om at tilbyde en række nyudviklede e-læringskurser for praktiserende smådyrsdyrlæger til en favorabel pris. Medlemmer af DDD opnår 25 % rabat ved køb af kurserne.

    

  Kursusprogrammet består blandt andet af serierne: 

  1. Small animal emergency medicine
  2. Small animal dentistry 
  3. Professional skills.

  Hver serie består af et kursus, der omfatter "core principles" og en række kurser baseret på et udvalg af relaterede centrale casestudier.

  "Core principles"-kurset dækker de grundlæggende principper og interventioner inden for faget, og de relaterede casestudier anvender viden og færdigheder erhvervet efter en vellykket gennemførelse af "core principles"-kurset, og giver en grundig, praktisk og realistisk forankring i faget.

  DDD Kursus har fået nogle af kurserne afprøvet af danske dyrlæger, der vurderer, at de vil kunne udgøre et fint supplement til eksisterende kursustilbud og læsning af fagbøger. Niveauet er basalt, men der vil stadig være tips og tricks at hente for mange. Niveauet vurderes at være på linje med basalniveauet på amerikanske veterinære kongresser.

  Opbygningen af kursusprogrammet er enkelt og systematisk og gør, at man hurtigt vænner sig til rytmen i programmet. Der vil på enkelte områder være divergens mellem, hvordan praksisstrukturen er i Danmark sammenlignet med indholdet i e-læringskurserne, og dette kan føre til, at nogle svar bliver anderledes end programmet lægger op til.

  Kursusprogrammet markedsføres under navnet "Saunders Solutions for Vets" og sælges gennem Elseviers partner "Vetacademy".

  Aftalen med Elsevier giver også medlemmer af DDD mulighed for at opnå 25 % rabat på en række veterinærfaglige bøger under serien "Saunders Solutions in Veterinary Practice" samt andre af Elseviers Veterinary CPD Books.

  Læs mere om kurserne og de bøger, du kan købe 

 • Coursera - verdensomspændende online kursusportal

  Coursera er en vedensomspændende online kursusportal, hvor du har gratis adgang til en række af verdens bedste online efteruddannelsesforløb udbudt af universiteter og anerkendte efteruddannelsesudbydere.

  Kurserne omfatter indspillede video forelæsninger, peer-reviewed opgaver og community diskussionsfora. Når du gennemfører et kursus, får du et elektronisk kursuscertifikat.