Gå til sidens indhold

Aktuelt fra DA

 • Lønfesten bør stoppe nu!

  Lønfesten brager derudad på det private arbejdsmarked, hvor den ene dyre overenskomst efter den anden landes i denne tid. Turen kommer også til vores branche, hvor overenskomsterne skal fornyes næste år. Dyrlægevirksomhederne vil uden tvivl til den tid blive mødt med krav om lønstigninger på niveau med det øvrige arbejdsmarked. Så pas på med de individuelle løntillæg allerede nu - det kan blive meget dyrt, hvis man er gavmild for tidligt. Vi er begyndt at mærke tydelige krisetegn i veterinær praksis, og vi må frem for alt have øjnene på vores virksomheders ve og vel.

  Læs mere
 • DA inviterer til debatmøde om Nødslagtning og Kødkontrol

  Hvad er din mening om samarbejdet med Fødevarestyrelsen om de opgaver, som dine ansatte dyrlæger og du udfører for styrelsen? Er der noget, der kan gøres bedre, eller noget som bør ændres mere radikalt? Kom til debat- og input-møde på Sabro Kro v. Århus den 20. marts 2023 kl. 15.00. Her vil ordet være frit, da Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening ønsker netop dit input til vores igangværende forhandlinger med Fødevarestyrelsen.

  Læs mere
 • Undgå konflikter om fartbøder mv. i firmabilen

  Når du stiller firmabil til rådighed for dine medarbejdere, må denne alene anvendes i virksomhedens tjeneste. Har du medarbejdere, der benytter din firmabil, anbefaler vi, at have en fast procedure for, hvem der har ansvaret ved eventuelle bøder, samt klare regler i tilfælde af, at bilen bliver konfiskeret som følge af vanvidskørsel.

  Læs mere
 • Uenighed skal afklares ved faglig voldgift

  Uenigheden mellem DA og Veterinærsygeplejerskernes Fagforening om vilkårene for aflønning under vagt skal for en faglig voldgift.

  Læs mere
 • Har min medarbejder ret til omsorgsorlov?

  Den 2. august 2022 trådte ”Lov om lønmodtageres ret til fravær fra arbejde af særlige familiemæssige årsager” i kraft. Ifølge loven har medarbejdere ret til fravær uden løn i 5 dage årligt til at yde personlig omsorg eller støtte til et familiemedlem.

  Læs mere