Gå til sidens indhold

Undersøgelse: Sundhedsstatus hos hvalpe

Er der en sammenhæng mellem hvalpes sundhedsstatus og deres herkomst? Det skal en landsdækkende undersøgelse udført af dyrlæger i klinisk praksis være med til at give svaret på.

COLOURBOX24553069

Faggruppe Familiedyr ønsker at se på, om der er sammenhæng mellem hvalpes sundhedsstatus og deres herkomst. Derfor inviteres alle dyrlæger i familiedyrspraksis til at deltage i en landsdækkende undersøgelse med dette formål. Kun dyrlæger kan besvare undersøgelsen.

Resultaterne vil indgå i DDDs videre samarbejde med blandt andre Rigspolitiet og Fødevarestyrelsen og forhåbentlig også bidrage til at hvalpekøbere bliver mere opmærksomme på at anskaffe sunde hvalpe fra gode opdræt.

Læs mere om undersøgelsen i følgebrevet her

Hvad skal du gøre?

Hvis du ønsker at bidrage til studiet, skal du gøre som du plejer, når du undersøger en hvalp for første gang. Det vil sige optage anamnese og undersøge hvalpen. I den forbindelse beder vi dig om at notere informationerne samt besvare nogle spørgsmål om eventuelle yderligere undersøgelser i vores spørgeskema.

Undersøgelse udfyldes anonymt. Der er tale om en undersøgelse af enkeltdyr, der ikke tidligere er undersøgt i klinikken, og hvalpekuld kan ikke indgå.

Du kan tilgå undersøgelsesskemaet på forskellige måder:

1. Du kan udfylde skemaet i Surveymonkey på din PC, smartphone, Ipad eller andet device i forbindelse med konsultationen.

Link til Surveymonkey-undersøgelsen 

Hvis du har brugt linket, udfyldt undersøgelsen og afsluttet, skal du huske at opdatere siden, så du kan udfylde undersøgelsen igen med den næste patient. Du kan med fordel lægge linket ind i din browser som et bogmærke, og på den måde nemt tilgå det, når du har en ny hvalp inde.

2. Du kan også deltage ved at udfylde undersøgelsen direkte nedenfor

Opret din egen spørgeundersøgelse til brugerfeedback

3. Hvis du ønsker at besvare undersøgelsen i papirformat, finder du en printvenlig version af skemaet her

Udfyld skemaet og indsend det til Faggruppe Familiedyrs projektmail inden 1. september: ProjektFF@ddd.dk

Har du spørgsmål til undersøgelsen?

Har du spørgsmål til undersøgelsen eller til det tekniske setup, er du velkommen til at kontakte fagpolitisk konsulent og dyrlæge i DDDs sekretariat Karin Melsen eller Faggruppe Familiedyrs formand, Christine Fossing.

Karin Melsen km@ddd.dk - direkte 6917 0139
Christine Fossing cf@ddd.dk