Gå til sidens indhold

Behov for mere viden om trivsel i klinisk praksis

Den Danske Dyrlægeforening gennemfører i marts måned en stor arbejdsmiljøundersøgelse, der skal kortlægge trivslen i klinisk praksis.

DDD Visuel Makør 560X200px Uden Tekst

I de senere år har der flere gange været skrevet om dyrlægers trivsel og arbejdsmiljø i klinisk praksis – ofte med udgangspunkt i udenlandske undersøgelser. Nu vil Dyrlægeforeningen gerne sikre mere viden om danske forhold og en højere grad af evidens.

- Vi ved ikke nok om, hvor der er behov for at gøre en indsats. Vi hører fx om ud­brændthed og stort arbejds­pres, men ved reelt ikke, om det skyldes høje forventnin­ger, dårlig ledelse eller noget helt tredje – og det skal vi have klarlagt, siger Hanne Knude Palshof, formand for DDD, om baggrunden for, hvorfor DDD – og herunder DA, ADO og faggrupperne – er gået sammen om at få kort­lagt trivslen blandt med­arbejdere i klinisk praksis.

For at få det bedst mulige grundlag at arbejde videre fra har DDD hyret Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) til at gennemføre undersøgelsen.

- NFA er en forskningsinstitution og sikrer, at undersøgelsen gennemføres professionelt ved hjælp af validerede spørgsmål og analysemetoder. NFA står på helt objektiv grund – og vi er meget glade for, at de vil gennemføre undersøgelsen, som der også kommer et forskningsmæssigt output ud af i form af videnskabelige artikler, siger Hanne Knude Palshof.  

Deltag i undersøgelsen – vi har brug for dine svar  

Arbejdsmiljøundersøgelse gennemføres som en online spørgeskemaundersøgelse, hvor spørgeskemaet sendes til deltagerne via mail.

I den forbindelse skal arbejdsgiverne sørge for at indsende mails på alle ansatte til  trivsel@ddd.dk

Bed derfor gerne jeres arbejdsgiver sende os arbejdsmails på alle medarbejdere så snart som muligt.

- Vi håber, at alle vil bidrage til, at vi får et stærkt grundlag at arbejde videre med, siger Hanne Knude Palshof.

Læs mere om undersøgelsen i DVT