Gå til sidens indhold

Besøg i Foulum og drøftelser om ny uddannelse

En mindre delegation fra Den Danske Dyrlægeforening har været på besøg i Foulum for at indlede dialog og samarbejde med Aarhus Universitet (AU) om den kommende uddannelse for dyrlæger.

Klaus Nær

Endnu er rammer, infrastruktur og indhold mest på skitseplan og mange beslutninger ligger et stykke ude i fremtiden.

- Vi er meget glade for at indlede dialogen så tidligt i processen. På den måde kan vi både påvirke og bidrage til at sikre forståelse og opbakning blandt enhedsforeningens medlemmer, siger Hanne Knude Palshof, formand i DDD.

Med professor Henrik Callesen og tidligere institutleder Klaus Lønne Ingvartsen i spidsen har AU etableret et tæt samarbejde med Københavns Universitet (KU).

AUs planlægning tager afsæt i KUs eksisterende curriculum for dyrlægeuddannelsen, men der forventes ændringer, når arbejdet med curriculum går i gang. Ambitionen er dog, at fremtidens bachelorer fra AU skal kunne bygge ovenpå og fuldende en kandidatuddannelse i København - og tilsvarende skal bachelorer fra København kunne fuldende deres uddannelse i Foulum.

En væsentlig forskel fra KUs veterinæruddannelse er imidlertid, at AU ikke planlægger at etablere dyrehospitalsfaciliteter, men i stedet arbejder med forskellige modeller for praktisk træning og samarbejde med centrale aktører i erhvervet og i klinisk praksis.

Ifølge de nuværende planer forventer AU at kunne optage de første 30 studerende i efteråret 2023.

Dyrlægeforeningen vil løbende orientere om det videre arbejde med etableringen.