Gå til sidens indhold

Danske vognmænd tiltalt for brud på reglerne for dyretransporter

- Det er godt, at sagerne kommer frem i lyset, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof som en kommentar til, at Fyns Politi har tiltalt 11 danske vognmænd og speditører for mere end 1.000 tilfælde af brud på reglerne for, hvordan dyr må transporteres på længere ture.

COLOURBOX30357309

- Det er trist, at der igen er tiltaler mod transportører for brud på transportreglerne, men det er godt, at sagerne kommer frem i lyset, siger Hanne Knude Palshof og slår fast, at alle typer af overtrædelser af reglerne om transport af dyr er uacceptable.

- Når dyr transporteres længere end tilladt, går det ud over deres velfærd.

Nyheden om tiltalen mod de 11 fynske dyretransportører er en ærgerlig sag for hele transportbranchen, mener DDD-formanden.

- Men sagerne skal frem i lyset, så de ansvarlige kan stilles til ansvar.

Sagerne illustrerer berettigelsen for stramningerne af kontrollen på transportområdet, som den tidligere regering og DF aftalte i december 2018. Her blev der bl.a. strammet op på logbogskontrollen, der skal være med til at sikre, at transporttiden holder sig inden for lovgivningens rammer.

De pågældende sager omhandler i langt de fleste tilfælde overskridelser af transporttiden, men også arealkrav – begge områder har stor direkte indvirkning på dyrenes velfærd.

- Det er rigtigt vigtigt, at Fødevarestyrelsen sætter fokus på systematiske overtrædelser af reglerne, så man kan få de pågældende transportører til at rette ind, siger Hanne Knude Palshof.

- Dyrenes velfærd kommer først.

Læs mere om sagen her