Gå til sidens indhold

DDD: Stop den personforfølgelse af dyrlæger, der sker på nettet lige nu

Vi kan på ingen måde acceptere, at vores medlemmer bliver hængt ud til offentligt skue på de sociale medier, siger Dyrlægeforeningens formand, Hanne Knude Palshof, som en reaktion på den hetz, der i øjeblikket er rettet mod flere dyrlæger og deres arbejde.

Pa050769

Den Danske Dyrlægeforening er bekendt med, at flere dyrlæger i den seneste tid er blevet hængt ud på de sociale medier i forbindelse med den verserende debat om dyrenes tarv i flere danske naturnationalparker. Dyrlægerne anklages for ikke at have udført deres arbejde med omhu og medvirke til misrøgt af dyr.

Sagerne om naturnationalparkerne og dyrlægernes roller har længe kørt i medierne og har bragt sindene i kog. Særligt er bølgerne gået højt på de sociale medieplatforme, som jo bærer kimen til at styrke et demokratisk sindelag. Men det kræver, at debatten er baseret på fakta, og tonen er imødekommende og saglig – uden perfide og personrettede angreb. Det er desværre ikke tilfældet i den aktuelle situation. Her har flere indlæg karakter af direkte hetz mod navngivne dyrlæger. Det kan selvsagt have store omkostninger for den enkelte og for en hel faggruppe.

- Vi kan på ingen måde acceptere, at vores medlemmer bliver hængt ud til offentligt skue på de sociale medier, blot fordi de påtager sig en samfundsopgave, hvor drivkraften i øvrigt er høj faglighed og stor respekt for dyr, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening Hanne Knude Palshof. 

- Det gælder både for de praktiserende dyrlæger, der udfører lovpligtige besætningsbesøg, og ligeledes for de kontrollerende embedsdyrlæger, der udsendes på vegne af Fødevarestyrelsen, siger formanden.

Dyrlægeforeningen er i løbende kontakt med de pågældende medlemmer og har desuden kontaktet Fødevarestyrelsen for at gøre opmærksom på den forfølgelse, som blandt andre deres ansatte embedsdyrlæger oplever, og som er helt uacceptabel og utilstedelig.

Dyrlægeforeningen henstiller til en etisk og ordentlig debatkultur, hvor fagligheden står stærkt, også når meninger brydes. Dyrlægeforeningen opfordrer således også til at fjerne navne og andre oplysninger, der kan henføres til konkrete personer.