Gå til sidens indhold

DDD: Vi skal passe på biodiversiteten og dyrene i Danmark

Tirsdag den 8. juni afholdt miljøministeren en konference om de kommende naturnationalparker. Det overordnede tema var, hvordan vi sikrer mere biodiversitet i Danmark.

Heste (1)

- Vi skal helt sikkert have mere biodiversitet i Danmark, og naturnationalparkerne er et vigtigt skridt i den rigtige retning, det kan vi sagtens støtte op om i Dyrlægeforeningen, siger formand for DDD, Hanne Knude Palshof.

- Vi kan også sagtens forstå nødvendigheden af, at områder med store græssere er med til at sikre den rigtige cyklus i parkerne.

- Det, vi ikke forstår, er, at dyrene skal være undtaget fra dyrevelfærdsloven. Vi vil fastholde, at dyr under hegn skal tilses i tilstrækkeligt omfang. Hvor ofte det så er, vil en person med veterinærfaglig baggrund kunne afklare, siger formanden.

Desværre er miljøministeren ikke lydhør over for Dyrlægeforeningens ønsker. Der er netop nedsat to følgegrupper til naturnationalparkerne, men uden at veterinære kompetencer er repræsenteret i nogen af grupperne. DDD har ovenikøbet peget på en konkret person til at deltage i arbejdet, men der er afslag fra ministeren.

- Det er rigtig ærgerligt og temmelig uforståeligt, at veterinære kompetencer er fravalgt. Men vi giver os ikke her. Vi kommer til at følge området nøje, og det bliver ikke det sidste, de hører fra os, siger Hanne Knude Palshof.

Se svar fra miljøminister Lea Wermelin
Se også tidligere henvendelse til miljøministeren