Gå til sidens indhold

Dyrlægevirksomheder er ikke omfattet af nedlukningen

Som liberalt erhverv er dyrlægevirksomheder ikke omfattet af regeringens nedlukning. Det gælder dog ikke dyrlægevirksomheder, der er placeret i et storcenter.

På gårsdagens pressemøde meldte myndighederne atter engang ud, at storcentre mv. skal lukke, ligesom liberale erhverv, hvor den smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, også er omfattet af nedlukningen.

Den Danske Dyrlægeforening har siden arbejdet på højtryk for at afklare forholdene for klinisk praksis og fået bekræftet, at nedlukningen ikke gælder dyrlægevirksomheder – uanset om det drejer sig om dyreklinik/-hospital, heste – eller landpraksis.

Dog vil dyrlægevirksomheder, der er placeret i et storcenter, være omfattet af nedlukningen alene som følge af beliggenheden.

Opfordringen fra DDD er således, at dyrlægevirksomhederne, undtagen de, der er placeret i storcentre, holder åbent for modtagelse af patienter i det omfang, som situationen tillader det for den enkelte klinik. Det er vigtigt, at syge og tilskadekomne dyr kan behandles, og sundheden i husdyrbesætninger opretholdes, og dyrlægevirksomhederne har gennem hele året bevist, at de kan håndtere situationen fornuftigt.

- Det er vigtigt, at vores medlemmer passer særligt godt på sig selv og hinanden i denne tid, så der skal naturligvis tages de nødvendige forholdsregler i forhold til smitteforebyggende tiltag, fortsat holdes afstand, sikres adgang til og brug af håndsprit samt brug af værnemidler, siger Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

DDD har udarbejdet retningslinjer, som klinikkerne kan finde inspiration i.

Syge medarbejdere bør ikke være på arbejdspladsen, og karantænereglerne i forhold til COVID-19 skal overholdes jævnfør Sundhedsstyrelsens påbud.

Medfører sygdom og karantæne, at dyrlægen ikke kan overholde sine rådgivningsbesøg, håndteres dette, som man i øvrigt ville gøre, hvis dyrlægen er sygemeldt i en periode.

DDD følger situationen løbende og anerkender, at det er en vanskelig tid – både for ansatte og virksomhedsejere. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, hvor du kan finde retningslinjer og svar på typiske spørgsmål. Du er også velkommen til at kontakte DDDs sekretariat.

- Vi håber, at også vores erhverv gennem omtanke og tilpasninger kan minimere konsekvenserne af COVID-19 pandemien. Vi har gjort det før, og vi kan gøre det igen, siger Hanne Knude Palshof.

COVID-19-nedlukning

Du kan få et hurtigt overblik over alle gældende tiltag og restriktioner for at hindre spredningen af COVID-19, herunder yderligere nedlukning hen over jul og nytår på coronasmitte.dk.