Gå til sidens indhold

Fælles front for bedre dyrevelfærd under transport

Tiden er moden til en revision EU's dyrevelfærdlovgivning – specielt når det kommer til transportlovgivningen. Sammen med 4 andre lande har Danmark påpeget områder, de mener der skal mere fokus på

Transport

EU skal arbejde hårdere på at sikre velfærden for de millioner af husdyr, der hver dag transporteres i unionen. Det er beskeden fra Landbrugs- og fødevareminister, Rasmus Prehn, og hans kollegaer fra Belgien, Holland, Tyskland og Sverige. 

Det forventes, at Europa-Kommissionen vil præsentere et forslag til en revision af den nuværende europæiske dyrevelfærdslovgivning i slutningen af 2023, og det er i forbindelse hermed, at de fem landes ministre er gået sammen om et brev, der oplister forbedringstrængende områder. Disse inkluderer bl.a.:

Rejsetid, temperaturhensyn, regler ved endedestination udenfor EU samt intervaller for foder og drikke.

Læs hele pressemeddelelsen via linket herunder

Pressemeddelelse

Dyrevelfærd under transport er ligeledes et emne, der ligger DDD på meget på sinde. Derfor nedsattes der i sommeren 2020 en ad hoc-gruppe, der har til formål at belyse emnet og iværksætte initiativer, som kan lede til bedre velfærd for levende dyr under transport.

Det kan du læse mere om her