Gå til sidens indhold

God hjælp til lediges vej tilbage i job

Fra den 1. oktober 2019 er ledige medlemmer af Akademikernes A-kasse dækket af en ny sundhedsforsikring ved navn AKA Sundhed.

Ordningen betyder, at ledige medlemmer af a-kassen hurtigere vil kunne komme til undersøgelse og i behandling på samme måde, som mange beskæftigede kan via de sundhedsforsikringer, de har gennem deres job.

- Det er et rigtig godt initiativ og tilbud. Det er stressfyldt i sig selv at være ledig. At ledige kolleger fremover får denne mulighed for hjælp, vil forhåbentlig fjerne nogle af de barrierer, der kan være for nogle og gøre vejen tilbage til et aktivt arbejdsliv hurtigere, siger Ida Tingman Møller, formand for Ansatte Dyrlægers Organisation.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at det er "vores A-kasse", der har dette tilbud. Det er helt på linje med ADOs ønske om, at alle skal have et godt arbejdsliv.

Ledige medlemmer af Akademikernes A-kasse kan gøre brug af forsikringen via Dansk Sundhedssikring i det første år af ledighedsperioden.

I en introduktionsperiode på tre måneder, fra 1. oktober 2019 og året ud, er sundhedsforsikringen gratis at benytte, hvorefter der opkræves et gebyr. Således vil der fra 1. januar 2020 opkræves 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen.

Ordningen dækker undersøgelser og behandling, og gebyret bliver opkrævet sammen med kontingentet. Man kan til enhver tid afmelde sig sundhedsforsikringen.

Læs mere om ordningen hos Akademikernes A-kasse