Gå til sidens indhold

Minister anerkender dyrlægernes kritik af forordningens konsekvenser

Demo2

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) var i går (onsdag 21. april) kaldt i åbent samråd om veterinærlægemiddelforordningen.

På mødet anerkendte ministeren meget tydeligt dyrlægernes kritik af forordningens konsekvenser og gav udtryk for, at dyrlægers faglighed naturligvis bør betyde, at dyrlæger bør kunne afgøre, hvad der er den rigtige behandling. Også selvom behandlingen afviger fra produktresumeet (SPC).

Ministeren omtalte også muligheder for at ændre SPC’erne, hvilket Dyrlægeforeningen anser for at være en dårlig og tilmed kortsigtet løsning, da en tekst aldrig vil kunne dække alle de forhold, der opstår i den biologiske verden.

Til gengæld ligger der en langsigtet løsning i at anerkende, at dyrlæger besidder de faglige kompetencer til at kunne agere fagligt forsvarligt.

Desværre er EU-Kommissionen svær at rykke og har afvist de fremsendte ændringsforslag fra danske side. Men ministeren vil forsøge at rejse sagen om ændringsforslag i Europa-Parlamentet.

Formand for DDDs Faggruppe Svin, John Haugegaard overværede samrådet og siger på den baggrund:

- Selv om vi på den korte bane ikke har vundet meget, er jeg meget glad for den anerkendelse og faglige respekt for dyrlæger, som ministeren gav udtryk for. Jeg ved, at mange er i fuld gang med at tilpasse ordinationer og præparatvalg, så de i størst muligt omfang opfylder forordningens betingelser. Det hele skal balanceres med ikke at bruge mere end højst nødvendigt, og derfor har vi i Dyrlægeforeningen også en forventning om, at vi ved Fødevarestyrelsens kontroller vil møde forståelse for, at det tager tid at finde den rette balance.

På baggrund af møde i dag (21. april) med Fødevarestyrelsen er det Dyrlægeforeningens opfattelse, at styrelsen fortsat ser lempligt og løsningsorienteret på dyrlægernes udfordringer.

Den Danske Dyrlægeforening vil nu igen tage kontakt til de danske medlemmer af Europa-Parlamentet og yderligere lægge pres på for at finde gode, varige løsninger.