Gå til sidens indhold

Nytårsmedicin: Magistrelt fremstillet Meprobamat kan nu søges på generel dispensation

Igen i år vil være muligt at søge Fødevarestyrelsen om generel dispensation til anvendelse af magistrelt fremstillet Meprobamat til behandling af angst hos hunde i forbindelse med nytåret. Samtidig kan flere dyrlæger i samme praksis, der ønsker at søge dispensation, fortsat nøjes med at udfylde én samlet ansøgning.

COLOURBOX23594214

I 2019 blev der indført en ændring i bilag 2 i Dyrlægebekendtgørelsen, som betyder, at dyrlæger ikke kan ordinere Meprobamat uden først at ansøge Fødevarestyrelsen om en magistrel dispensation. Denne dispensation udstedes som udgangspunkt til enkeltdyr.

På anmodning fra Den Danske Dyrlægeforening har Fødevarestyrelsen dog  tilpasset ansøgningsproceduren således, at dyrlæger undtagelsesvis kan ansøge om en generel dispensation for Meprobamat i forbindelse med nytår.

Sådan søger du om dispensation

Du udfylder ansøgningen online via virk.dk. Hvis der er flere dyrlæger i samme praksis, der ønsker at søge dispensation til anvendelse af magistrelt fremstillet Meprobamat, er det muligt at udfylde én samlet ansøgning. Dette gøres ved følgende procedure:

  1. Opret et dokument (vilkårligt) med alle ansøgende dyrlægers fulde navne, autorisationsnumre og håndskrevne underskrifter. Scan dokumentet ind og hav den elektroniske fil klar.
  2. Udfyld ansøgningsskemaet, som er tilgængelig via virk.dk. Der skal logges ind med NemID for at tilgå ansøgningsformularen. Du kan bruge din personlige NemID til at logge ind.
  3. I feltet "Praksisoplysninger" angives dyreklinikkens/-hospitalets navn.
  4. Udfyld de obligatoriske felter for dyrets/ejers/vejens navn med "generel dispensation".
  5. Udfyld de obligatoriske felter for dyrets fødselsdato og dyreejers husnummer, postnummer og by med en vilkårlig tekst.
  6. I feltet vedrørende styrke og indholdsstoffer anføres "tabletter á 400 mg meprobamat" (i pakninger af 5 eller 10 stk./pakning).
  7. Under punktet "oplysninger om det magistrelle lægemiddels sammensætning" kan den elektroniske fil (med alle ansøgende dyrlægers fulde navne, autorisationsnumre og håndskrevne underskrifter) vedhæftes som et bilag til ansøgningen.

Fødevarestyrelsen har udarbejdet en udførlig vejledning til den nye formular.

Den beskrevne procedure for ansøgning om generel dispensation gælder kun ansøgninger vedrørende magistrelt fremstillet Meprobamat.

Du skal søge inden 25. november

Fødevarestyrelsen oplyser, at ansøgninger, som er indsendt via Virk.dk senest den 25. november 2021, kan forventes besvaret inden jul/nytår.

Udstedte dispensationer er kun gyldige i perioden fra og med den 10. december 2021 til og med den 3. januar 2022, og Meprobamat må dermed først udleveres fra apoteket fra og med den 10. december 2021.

Spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Fagpolitisk konsulent i DDD Karin Melsen på km@ddd.dk. Ved problemer med login eller andre tekniske udfordringer kontaktes Fødevarestyrelsen.