Gå til sidens indhold

PRRS skal ud af de danske grisestalde

Forekomsten af virussygdommen PRRS skal reduceres i danske svinebesætninger og på sigt helt udryddes i landet. Det er målsætning i en ny fælles strategi, som en samlet dansk grisebranche, Den Danske Dyrlægeforening og Fødevarestyrelsen står bag.

Gris I Stald

Med en reduktion af PRRS vil sundheden i grisebesætninger øges, og det vil også have positiv betydning for de store produktionsmæssige udsving, der kan komme under et udbrud af PRRS.

Strategien er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Landbrug & Fødevarer, Landbrug & Fødevarer Gris, Danske Svineslagterier og Den Danske Dyrlægeforening. Endvidere har Dansk Veterinær Konsortium kommenteret på strategien.

- På vegne af den danske dyrlægestand hilser vi strategien velkommen og bakker naturligvis op om, at antallet af besætninger med PRRS skal minimeres. I Dyrlægeforeningen vil vi opfordre vores medlemmer til aktivt at bidrage til forebyggelse og saneringer, de steder hvor PRRS har bidt sig fast, siger Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Læs mere om strategien hos Landbrug & Fødevarer

Hvad er PRRS?

PRRS (Porcin Reproduktions- og Respirations Sygdom) er en virussygdom, der giver luftvejsproblemer og aborter eller for tidlige faringer hos grise. PRRS kan ikke smitte mennesker og er ikke farlig for mennesker.