Gå til sidens indhold

Regeringen dropper støtten til det statslige dyrevelfærdsmærke næste år

Ifølge Altinget.dk har regeringen ingen intentioner om at sætte det statslige dyrevelfærdsmærke på finansloven næste år. Det betyder, at der ikke afsættes penge til markedsføring af ordningen. ”Det er en rigtig ærgerlig og uforståelig beslutning”, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof.

Det statslige dyrevelfærdsmærke har været i brug siden maj 2017 – først på grisekød og siden er kyllingekød inkluderet. Den Danske Dyrlægeforening er en del af partnerskabet bag mærket og sidder med i Fødevarestyrelsens arbejdsgruppe, der fastlægger kriterierne for mærket.

Næste år er det planlagt at udvide mærket til også at omfatte mælk, samt kalve- og oksekød. Men nu falder markedsføringen af hele ordningen i vasken. Den Socialdemokratiske finansordfører Christian Rabjerg Madsen, bekræfter nemlig overfor Altinget.dk, at der er ikke sat kampagnepenge af til at markedsføre dyrevelfærdsmærket til næste år.

- Det er meget utilfredsstillende og også helt uforståeligt, at regeringen ikke prioriterer mærket, siger formand for DDD, Hanne Knude Palshof.

- Det statslige dyrevelfærdsmærke giver forbrugerne en rigtig god mulighed for at vælge bedre dyrevelfærd, hvilket også er formålet. Mærket skal være med til at skabe bedre dyrevelfærd for flest mulige dyr. Derfor skal vi fortsat bakke op om mærket, men det kræver, at ordningen bliver markedsført, så kunderne ved, hvad mærkerne står for og kan tage et bevidst valg.

Det statslige dyrevelfærdsmærke kan ikke klare sig uden markedsføring endnu. Derfor opfordrer DDD til, at der fortsat afsættes midler til markedsføringen af mærket.

- Der kommer jo nye produkter til fra nytår, og derfor er der behov for en markedsføring af dem - også fra statens side, da det er et statsligt mærke, slutter dyrlægeformanden.