Gå til sidens indhold

Røntgenstråling: DDD har taget kontakt til alle sundhedsordfører

I kølvandet på konferencen "Fremtidens arbejdsmiljø for veterinærsygeplejersker" har Den Danske Dyrlægeforening henvendt sig til alle sundhedsordfører for at gøre opmærksom på Dyrlægeforeningens standpunkt og holdning til risikoen for røntgenstråling på arbejdspladsen.

COLOURBOX40973681 (1)

Konferencen "Fremtidens arbejdsmiljø for veterinærsygeplejersker" blev afholdt på Christiansborg 8. april og var arrangeret af Serviceforbundet og Veterinærsygeplejerskernes Fagforening.

Den Danske Dyrlægeforening deltog i konferencen og har efterfølgende (13. april) kontaktet de folketingsmedlemmer, som ligeledes deltog i konferencen, samt alle folketingets sundhedsordfører for at gøre opmærksom på behovet for indsamling af data og viden om den nyeste forskning om risikoen ved røntgenstråling i klinisk praksis.

Da både veterinærsygeplejersker og dyrlæger deltager i røntgenfotografering af dyr, har begge faggrupper samme interesse i at passe på sig selv og hinanden. 

DDD har tilbudt at stille sig i spidsen for at samle branchen og inddrage national og international forskning i det videre arbejde. Og Lennart Damsbo-Andersen (S) er med det samme vendt positivt tilbage og skriver i sin mail:

- Jeg tænker, at vi får nogle politiske drøftelser efterfølgende, og at I som organisation vil blive inddraget i arbejdet med at sikre arbejdsmiljøet, på lige fod med andre interessenter på området. Det er også min forventning, at arbejdet bliver forankret på en måde, så der er politisk styring af processen.

Læs DDDs brev til ordførerne