Gå til sidens indhold

Tillykke til nye dyrlægestuderende - glæd jer til en spændende fremtid

Den Danske Dyrlægeforening ønsker stort tillykke til de 192 nye studerende, der er optaget på Veterinærmedicin på Københavns Universitet.

DSC_0156.JPG

Ligesom tidligere år har der været stor søgning på Veterinærmedicin. I alt har 759 søgt om at komme ind på studiet, heraf 526 med Veterinærmedicin som 1. prioritet. Antallet af ansøgere er ca. 10 pct. større i år end sidste år, hvor der var 688, der søgte om optagelse på Veterinærmedicin.

Adgangskvotienten er i år 11,0 på kvote 1 og 10,6 på standby. Det er lidt højere end sidste år, hvor adgangskvotienten på kvote 1 var 10,8 og 10,4 på standby.

Fordelt på køn er der i år optaget 171 kvinder og 21 mænd på Veterinærmedicin.

- De kommende dyrlæger kan glæde sig til en spændende fremtid med mange forskelligartede jobs. Dyrlæger beskæftiger sig både med levende dyrs sundhed, fødevaresikkerhed, veterinær administration, forskning, undervisning, lægemidler og biomedicin – og der er nok at tage fat på. Vi glæder os til at byde de nye studerende velkommen i Dyrlægeforeningen, siger Carsten Jensen, formand for DDD.

Den samlede optagelse på de videregående uddannelser er i 2019 på 65.714 studerende, hvilket er 1 pct. højere end sidste år, svarende til en stigning på 711 personer.

Læs mere om tal og fakta om søgning og optag på de videregående uddannelser 2019​