Gå til sidens indhold

Veterinærmedicin er fortsat et førstevalg for mange unge

192 kan se frem til at begynde på veterinærstudiet på Københavns Universitet efter sommerferien. Det svarer dog kun til 30 procent af antallet af de mange unge, der i år har søgt om at komme ind på dyrlægeuddannelsen som førsteprioritet.

Nyhed Optag

Igen i år har der været stor søgning til at komme ind på veterinærstudiet – 920 har søgt, heraf 627 som førsteprioritet. Efter en årrække med et stigende antal ansøgere er årets tal dog lidt mindre i år end sidste år, hvor der var 966 ansøgere.

Fordelt på køn er der i år optaget 173 kvinder og 19 mænd. 

Adgangskvotienten for at komme ind på studiet er i år højere end sidste år. Således skal man have et karaktergennemsnit på 10,4 på kvote 1 og 10,3 på standby, mens det sidste år var henholdsvis 10,3 på kvote 1 og 10,0 på standby.

Formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, glæder sig over, at der er så mange unge, der ønsker at blive dyrlæge.

- Jeg kan godt forstå, at der er så stor interesse. Det er nemlig et utroligt spændende fag, som giver adgang til mange forskellige ansættelsesområder, siger DDD-formanden og lægger vægt på, at dyrlæger har en uundværlig funktion i samfundet gennem arbejdet for dyrevelfærd, fødevaresikkerhed fra jord til bord, sundhed og bæredygtighed. 

- Jeg kan kun sige – glæd jer til en spændende fremtid. Vi glæder os i hvert fald til at byde nye studerende velkommen i Dyrlægeforeningen, siger Hanne Knude Palshof.