Gå til sidens indhold

Høring: Veterinary medicines containing procaine benzylpenicillin for injection

Som første skridt i harmoniseringen af lægemidler har DDD givet input til doseringsregimer, som vi mener, er relevante at tage med i overvejelserne, når et fælleseuropæisk produktresume skal udarbejdes.

Shutterstock 2119937018

De enkelte lande i EU kan have forskellige produktresumeer (SPC) og dermed forskellige indikationer og doseringsregimer for de samme veterinære lægemidler – og det vil EU gerne gøre op med.

Arbejdet med EU-harmoniseringen af SPC'erne er derfor skudt i gang, og i første omgang ses på produkter, der indeholder procain benzylpenicillin. DDD har derfor givet input til doseringsregimer, som vi mener, er relevante at tage med i overvejelserne, når et fælleseuropæisk produktresume skal udarbejdes.

Selve arbejdet foregår i CVMP (Committee for Veterinary Medicinal Products), der er EMAs (det europæiske lægemiddelagentur) komité med ansvar for veterinære lægemidler. Her er Danmark er repræsenteret ved Lægemiddelstyrelsen. I processen er det muligt for interessenter at give input, og det har DDD benyttet sig af.

Læs DDDs input her