Gå til sidens indhold

ADO støtter berørte dyrlæger efter slagterilukning i Ringsted

Danish Crown har annonceret lukning af deres slagteri i Ringsted fra midten af september, hvilket vil resultere i nedlæggelse af knap 1.200 stillinger. Denne nyhed kommer mindre end et år efter lukningen af slagteriet i Sæby. Flere af ADOs medlemmer, der arbejder på slagteriet i Ringsted, er direkte berørt af denne beslutning. ADO står klar med støtte til de berørte dyrlæger.

FVST Saeby Nov 2021 DSC5673 Stor

- Det er hjerteskærende at tænke på, at 1.200 dedikerede medarbejdere snart står uden job, udtaler formand for Ansatte Dyrlægers Organisation (ADO), Ida Tingman Møller.

- ADO er her for at støtte vores medlemmer gennem denne udfordrende tid. Vi arbejder på at skabe overblik og identificere fremtidige muligheder.

ADO har allerede iværksat en række tiltag, herunder tæt kommunikation med Kødkontrollens sekretariat og tillidsrepræsentanten på slagteriet.

Selvom situationen og fremtidsudsigterne endnu er uklare, forsikrer ADOs formand, at ADO sætter alle kræfter ind på at støtte de berørte dyrlæger bedst muligt.

- Vi tilbyder en bred vifte af støttetjenester, herunder psykologisk krisehjælp, rådgivning og hjælp til forhandling af fratrædelsesaftaler. Desuden kan vores medlemmer få karriererådgivning, hvis de har brug for det, tilføjer Ida Tingman Møller.

Slagteriet i Ringsted er det sidste svineslagteri på Sjælland og Fyn og er en af Ringsteds største arbejdspladser. Ifølge en pressemeddelelse fra slagterikoncernen er lukningen i Ringsted en konsekvens af to års udfordringer i den danske produktion af slagtegrise. Danish Crown forventer, at der blive skabt op mod 300 nye stillinger i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg.

For yderligere information eller støtte, opfordrer ADO alle berørte medlemmer til at tage kontakt:

Skriv til ADO

Ring til ADO