Gå til sidens indhold

Del dit syn på mangfoldighed i dyrlægefaget

Vær med til at gøre en forskel og bidrag med dit syn på diversitet, ligestilling og inklusion i dyrlægebranchen.

DEI Campaign Logo Rev 1 680X383

Alt for mange unge dyrlæger rundt om i Europa oplever problemer med at falde til i branchen efter endt uddannelse – nogle gange endda med påvirkning af det mentale helbred. Og det har den europæiske dyrlægeforening, Federation of Veterinatians of Europe (FVE), sat sig for at gøre noget ved med kampagnen Diversity, Equity and Inclusiveness (DEI).

Kampagnen består af flere dele, hvor første skridt er en opfordring til dyrlæger rundt om i Europa om at dele deres syn på DEI i dyrlægefaget.

Konkret har FVE lanceret en webside dedikeret til kampagnen, hvor FVE gerne vil høre fra dyrlæger med perspektiv, synspunkter, meninger, erfaringer, tanker og tips om mangfoldighed, ligeværdighed og rummelighed inden for veterinærfaget.

Det er muligt at bidrage enten med en kort video, en skriftlig erklæring eller begge dele. Læs mere om, hvordan du indsender dit bidrag her

Du kan være anonym, så længe FVE kender din identitet, og du har givet samtykke.

En ny fortælling

DEI-kampagnen er en del af et større projekt omkring identifikation og udvikling af The future narrative of the Veterinary Profession, fortæller Mette Uldahl, vice president i FVE og en af initiativtagerne til DEI-kampagnen.

- Målet med kampagnen er, at dyrlægebranchen skal arbejde på at skabe bedre plads til og accept af alle uanset køn, alder, etnicitet, race, hudfarve, seksualitet, handicap, socioøkonomiske forhold mv. Og her er det vigtigt at se på, hvorfor unge, men bestemt også kolleger indenfor andre aldersgrupper forsvinder/fravælger vores fag. Denne kampagne beder kolleger give værdifulde input i forhold til perspektivet "DEI" på tværs af Europa. Jeg håber, at alle, der har noget på hjerte indenfor dette emne, vil give et bidrag til kampagnen, siger Mette Uldahl og lægger vægt på, at dyrlæger sjældent arbejder med ja/nej- eller rigtig/forkert-vurderinger.

- Vi kan bruge denne evne til at forbedre vilkårene for veterinærfaget; jo mere vi hilser styrken af mangfoldighed og spektrum velkommen, desto mere synergi og sammenhængskraft vil vi opleve mellem mennesker og generationer.

På sigt udbygges den dedikerede DEI-videndelingsside både med gode råd, værktøjer og et bibliotek med links til kendte ressourcer på diversitetsområdet, som alle kan bruge.

Læs også: Styrken i at anerkende hinandens forskelligheder