Gå til sidens indhold

Det Danske Katteregister nu i DDD

Fra den 1. februar 2021 samles administrationen af Det Danske Katteregister hos Den Danske Dyrlægeforening. Administrationen har indtil den 1. februar været delt mellem Kattens Værn og DDD, hvor Kattens Værn primært har taget sig af telefon og e-mailhenvendelser fra katteejere, mens DDD har taget sig af kontakten med dyrlæger og registrering af kattene i IT-systemerne.

Kattelov Den Danske Dyrlaegeforening (1)

Sammenlægningen er vigtig for både dyrlæger og katteejere og skal sikre følgende hensyn:

  • Fortsat høj sikkerhed ved registreringen og let adgang til selvbetjening
  • Nem tilgængelighed via telefon og mail og mulighed for at målrette service til den enkelte katteejers særlige behov
  • Effektivt samspil med de opgaver, der ligger i Det Danske Katteregister som ejerskifte, efterlysning, omregistrering og afmelding
  • Ansvarlig økonomisk bæredygtighed og lave takster.

- Vi ser frem til at kunne udvikle Det Danske Katteregister og løfte samarbejdet med dyrlægerne og de ansvarlige katteejere ved at få deres katte registreret i Det Danske Katteregister, udtaler afdelingschef i DDD Frank S. Pedersen.   

- Der er flere ideer i støbeskeen til at forbedre oplevelsen mellem dyrlægerne og katteejerne via Det Danske Katteregister, tilføjer han.

- I de kommende måneder vil vi arbejde på at forbedre hjemmesiden, specielt de sider, som er rettet mod dyrlæger, der registrerer katte. Vi modtager gerne gode ideer fx til nye områder, hvor data trygt kan anvendes til gavn for katteejerne og til udvikling af hjemmesiden.

Formand for DDD Hanne Knude Palshof er glad for, at det lykkedes at samle Katteregisteret.

- Jeg ser store muligheder for dyrlægerne til sammen med Det Danske Katteregister at skabe de bedste og mest synlige resultater for nuværende og nye katteejere. Vi håber naturligvis også, at vi på et tidspunkt kan få registrering af katte i Danmark gjort obligatorisk, og dermed vil Katteregisteret få en helt central rolle.

Inden for en kort periode vil der blive igangsat initiativer, der skal afløse muligheden for at registrere katte via kort, der sendes med post til DDD.

Spørgsmål til Det Danske Katteregister kan ske via telefon 7027 0447 eller på mail info@katteregister.dk. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe på telefon: 3871 0888 eller sende en mail: ldy@fsek.dk.