Gå til sidens indhold

Fødevareministeren er glad for det gode samarbejde med DDD

Fødevareministeren takker i et brev til formand Hanne Knude Palshof, Den Danske Dyrlægeforening for foreningens arbejde i forbindelse med udvikling af et nyt kontrolkoncept for dyretransporter.

”Jeg vil gerne takke for det gode samarbejde mellem Den Danske Dyrlægeforening og Miljø- og Fødevareministeriet. Jeres bidrag til både kontrolkoncept og veterinærforlig samt jeres støtte til gennemførelsen er uvurderlig i forhold til det faglige grundlag, som Fødevarestyrelsen står for,” skriver fødevareministeren i brevet.

Dyrlægeforeningen har støttet regeringens indsats for at sikre bedre dyrevelfærd under lange transporter, og så har foreningen foreslået ministeren at iværksatte en evaluering af det nuværende veterinærforlig, så man er godt rustet til det kommende.

- Jeg er meget fornøjet over ministerens anerkendelse af foreningens arbejde, siger Hanne Knude Palshof.

- Vi har i lang tid presset på for, at der i reglerne indføres faste minimumskrav for den indvendige højde ved transporter af grise ned til 26 kg. Det har nemlig afgørende betydning for grisens ventilation og muligheder for fysisk udfoldelse som at rejse sig og lægge sig undervejs på de ofte meget lange transporter, siger formanden.

- Vi beklager også, at højdekravet i første omgang er blevet udsat og håber på, at det snarligt bliver indført af hensyn til grisenes velfærd på de lange transporter.

Den Danske Dyrlægeforening ser frem til et fortsat godt samarbejde i de kommende forhandlinger om veterinærforlig IV.