Gå til sidens indhold

Glæd jer til en spændende fremtid!

192 heldige studerende kom gennem nåleøjet og kan se frem til at begynde på veterinærstudiet på Københavns Universitet efter sommerferien. En spændende fremtid venter forude med et bredt felt af jobmuligheder til gavn for dyr og mennesker.

Studerende.Jpg

Stort tillykke til de 192 nye studerende, der er optaget på veterinærmedicin. Igen i år har der været stor interesse, da hele 904 unge har søgt om at komme ind på uddannelsen, hvoraf 652 prioriterede veterinærmedicin som deres første valg. Det er lidt flere end sidste år, hvor 627 havde veterinærstudiet som deres højeste ønske.

Fordelt på køn er der i år optaget 166 kvinder og 26 mænd.

Adgangskvotienten i år er 10,3 på kvote 1 og 10,1 på standby. Sidste år skulle man have et karaktergennemsnit på 10,4 på kvote 1 og 10,3 på standby.

Formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, er glad for, at der er så mange unge, der ønsker at blive dyrlæge.

- DDD ønsker et stort og varmt tillykke til alle de mange unge, der nu kan se frem til at begynde på veterinærstudiet efter sommerferien. En spændende fremtid venter med utallige spændende jobmuligheder. Dyrlæger spiller en uundværlig rolle i samfundet med deres arbejde for dyrevelfærd, fødevaresikkerhed fra jord til bord, sundhed og bæredygtighed.

- Vi glæder os til at byde de nye studerende velkommen i vores faglige fællesskab i Dyrlægeforeningen, siger Hanne Knude Palshof.

Læs mere om tal og fakta om søgning og optag på de videregående uddannelser 2023

(Opdateret med optag fordelt på køn 29. juli 2023)