Gå til sidens indhold

Husk at tjekke dine skatteforhold, inden du vælger at få udbetalt dine feriepenge

Et politisk flertal i folketinget aftalte i denne uge, at danskerne kan få en del af deres indefrosne feriepenge udbetalt til efteråret - men vær opmærksom, hvis du betaler topskat.

COLOURBOX27106830

For at få skubbet yderligere gang i privatforbruget og de økonomiske hjul under coronakrisen er et politisk flertal i folketinget blevet enige om, at danskerne kan få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge til efteråret.

I aftalen er der givet valgfrihed - sådan at det er dit eget valg, om du ønsker at få udbetalt de indefrosne feriepenge, eller om du vil vente til pensiontidspunktet, som det oprindeligt var tiltænkt.

Hvis du vælger at få udbetalt feriepengene til oktober, skal du huske at tjekke dine skattemæssige forhold. Ifølge Finans.dk skal man, hvis man er topskatteydere (eller bliver det på grund af udbetalingen af feriepengene), betale 15 procent ekstra i skat af beløbet. Vær derfor opmærksom på, om det kan betale sig at få udbetalt feriepengene før tid.

De indefrosne feriepenge er optjent fra 1. september 2019 til 31. august 2020 - man skal derfor have været i arbejdet i denne periode for at have opsparet feriepenge.