Gå til sidens indhold

ISO Dyrlægen udvides til Norge

Den Norske Veterinærforening kobler sig på Den Danske Dyrlægeforenings certificeringsordning ISO Dyrlægen. Derved får norske dyreklinikker og dyrehospitaler adgang til ISO-certificeringen og kvalitetsstyringsværktøjet ePraksis-VET.

I løbet af 2020 kan norske dyreklinikker og dyrehospitaler koble sig på kvalitetsstyringssystemet ISO Dyrlægen fra Den Danske Dyrlægeforening. Kontrakten mellem Den Norske Veterinærforening og Den Danske Dyrlægeforening er netop underskrevet.

– Vi oplever en stigende interesse for certificering gennem ISO Dyrlægen blandt vores medlemmer i Den Danske Dyrlægeforening - og i foråret 2019 fik vi en henvendelse fra Den Norske Veterinærforening, som var interesseret i at høre mere om certificeringsordningen, siger Lone Sønnichsen, der er kvalitetschef i ISO Dyrlægen.

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning efter ISO 9001-standarden (den internationale standard for kvalitetsledelse). I øjeblikket er 50 certificerede klinikker og hospitaler med i ISO Dyrlægen og herudover godt 10 med aspirant-medlemskab. 

En af hjørnestenene i certificeringen er procedurebeskrivelser af alle væsentlige daglige, ugentlige og/eller månedlige rutiner samt en fordeling af ansvar for de enkelte rutiner. ISO Dyrlægen stiller en stor WIKI-database til rådighed med mere end 700 nedskrevne procedurer skrevet af medlemmerne. Det letter arbejdet meget, når et nyt medlem begynder at beskrive deres procedurer.

– Vi er meget glade for muligheden for at forny og modernisere Den Norske Veterinærforenings godkendelsesordning med samarbejdet med ISO Dyrlægen. Certificeringen vil give medlemmerne et meget brugervenligt værktøj i hverdagen og skabe merværdi hos vores medlemmer sammenlignet med den ordning, vi har på nuværende tidspunkt. Årlige brugerundersøgelser blandt danske dyrlægeklinikker og dyrehospitaler viser højere kundetilfredshed, højere medarbejdertilfredshed og bedre bundlinje hos de medlemmer, der er certificeret, siger Eli Hendrickson fra Den Norske Veterinærforenings tilsynsudvalg for dyreklinikker.

Kvalitetssikring i hverdagen

Medlemmer af ISO Dyrlægen har adgang til management-systemet ePraksis-VET. Systemet er designet af dyrlæger til dyrlæger og hjælper med at holde styr på procedurer og arbejdsbeskrivelser. Og den automatisk genererede aktivitetsliste giver alle medarbejdere et overblik over daglige, ugentlige og månedlige gøremål. Som én af brugerne udtalte om systemet: "ePraksis-VET er et fantastisk værktøj, som via procedurer hjælper med vidensdeling og sparer os meget tid, da det er let tilgængeligt".

– Vi glæder os til samarbejdet med nordmændene og vi ved, at deres medlemmer vil udvikle deres dyreklinikker og dyrehospitaler både på kvalitet, faglighed og bundlinje, hvis de går med i certificeringsordningen. Blandt vores medlemmer ser vi, at ISO Dyrlægen er med til at uddelegere opgaver, minimerer fejl og skabe overblik blandt ejere og ansatte. Det giver mere tid til at være dyrlæge, siger kvalitetschef Lone Sønnichsen.

I foråret 2020 begynder Den Norske Veterinærforening arbejdet med at tilpasse ISO Dyrlægen og ePraksis-VET til deres norske medlemmer. Planen er at medlemmerne kan koble sig på systemet i slutningen af 2020.

 

Mere information hos Lone Sønnichsen info@iso-dyrlaegen.dk/mobil: 30 92 15 00 og Mogens Brix, dyrlæge og medejer DyrlægeRingen mb@dyrlaegeringen.dk/Mobil: 20 64 24 43