Gå til sidens indhold
På grund af implementering af nyt medlemssystem er der lukket for telefonkontakt til DDD fra den 18. - 25. juni FAQ

Lettere adgang for dyrlægers indberetning af slagtninger til Hesteafgiftsfonden

Hesteafgiftsfonden er en offentlig tilskudsordning, som uddeler midler til bl.a. forskning inden for hestes velfærd og til gratis rådgivning om hold af heste. Fondens midler tilvejebringes ved en lovpligtig afgift på destruktion, slagtning og eksport af heste på 125 kr

Det er den kontrollerende dyrlæge, som skal indberette slagtninger til fonden, jf. § 2 i afgiftsbekendtgørelsen (Bek. nr. 2201 af 26/11/2021).

Fonden vil i starten af 2023 udsende skema til slagtehusene pr. mail med henblik på, at disse kan udfyldes og returneres af dyrlægen – enten ved at udfylde og maile på pc eller tablet, eller ved at indsende scan eller billede (fra telefonen) af det udfyldte, printede dokument. Fonden har tidligere år udsendt fysiske indberetningskort til slagtehusene pr. post, hvilket ikke er tidssvarende.

Fonden modtager oplysninger om destruktion direkte fra DAKA, mens oplysninger om eksporterede heste modtages fra Fødevarestyrelsen og Eksportportalen.

Man kan læse mere om Hesteafgiftsfonden på hjemmesiden www.hesteafgiftsfonden.dk. Ved spørgsmål kan man kontakte fondens administrator Camilla Errebo på tlf. 40 40 49 12 eller hesteafgiftsfonden@hesteafgiftsfonden.dk