Gå til sidens indhold

Mød Den Danske Dyrlægeforening på Folkemødet på Bornholm

Ulovlig hvalpehandel i Danmark er et af de mange emner, DDD debatterer på Folkemødet, der samler flere end 100.000 mennesker i alle aldre til dialog og debat under de fire dage, som mødet varer fra den 16. til den 19. juni.

Folkemodet Foto

Antallet af hvalpe, der formidles via illegal hundehandel i Europa, er eksploderet. Der er tale om en indbringende forretning hos dem, der udelukkende ser økonomiske gevinster i opdrættet uden hensyn til tævernes og hvalpenes tarv. Ofte er hvalpene syge og alt for unge til at blive taget fra deres mor.

Det præcise antal ulovligt indførte hvalpe til Danmark kendes ikke, men dyrlægerne ser formentlig kun toppen af isbjerget.

Sammen med Dyreværnet og Dyrenes Beskyttelse deltager Dyrlægeforeningen i en debat om ulovlig hvalpehandel "Når hvalpe lider for profit". Fra DDD deltager formand for Faggruppe Familiedyr, Christine Fossing, og debatten foregår 17. juni kl. 13.30-14.30, K7 - Akademikernes Hus.

Vi glæder os til debat og dialog

DDD-delegationen består i år af formand for DDD, Hanne Knude Palshof, formand for Faggruppe Familiedyr, Christine Fossing, formand for Faggruppe Svin, John Haugegaard, medlem af ADOs bestyrelse – Kasper Klintø, samt direktør Joakim Lilholt.

DDD planlægger at deltage i flere debatter – bl.a. "Naturnationalparkerne i Danmark - hvad er op og ned?" (16/6 kl. 13.30-14.30), "Pia Kjærsgaard taler med Dyreværnet" (17/6 kl. 11.30-12.30), "Må jeg kysse min hund? Skal man være bange for en orm?" (17/6 kl. 14.15-15.00), "Antibiotikaresistens er verdens største dræber: hvad gør vi?" (17/6 kl. 12.00-12.45) og flere andre debatter.

Vi glæder os til debat og dialog - følg med undervejs fra Folkemødet i DDDs Facebook-grupper.

Læs mere om Folkemødet