Gå til sidens indhold

Nordjyske mink smittet med COVID-19

Fødevarestyrelsen har fundet coronavirus i prøver fra en nordjysk minkbesætning. Ud fra et forsigtighedsprincip skal den smittede minkbesætning aflives, for at minimere risikoen for en eventuel smittespredning. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

DSC 0066

Ifølge Fødevarestyrelsen er en patient med COVID-19 tilknyttet den nordjyske minkbesætning, hvorfra Fødevarestyrelsen har fået analyseret prøver fra i alt 34 mink.

Det er første gang, der er konstateret coronasmitte i en dansk minkbesætning, og regeringen har besluttet, at hele besætningen skal aflives ud fra et forsigtighedsprincip.

I pressemeddelelsen fra Fødevarestyrelsen oplyses det, at en ny teststrategi er undervejs. Den skal fortælle, om der er andre smittede minkbesætninger i området. I samarbejde med sundhedsmyndighederne vil Fødevarestyrelsen ligeledes udarbejde retningslinjer for, hvordan en lignende situation vil skulle håndteres fremadrettet.

Fødevarestyrelsen henleder også opmærksomheden på almindelige hygiejneregler for besætningsbesøg i minkfarme

Dyrlæger skal kontakte Fødevarestyrelsen

Det er kendt, at mink kan være modtagelige over for virus, da eksperimentelle studier har vist dette. Mink, der får coronavirus, risikerer at få alvorlige vejrtrækningsproblemer og dø.

Fødevarestyrelsen opfordrer minkejere til at kontakte deres dyrlæge, hvis de får mistanke om coronavirus i deres minkbesætning.

Hvis det viser sig, at der er grundlag for mistanken, skal dyrlægen tage kontakt til Fødevarestyrelsen.