Gå til sidens indhold

Ny app til udelukkelse af heste fra konsum

Med appen følger også en ny procedure. Fremfor udelukkende at registrere hestens udelukkelse i hestepasset, hvorefter ejeren indsender det til SEGES Heste for at få opdateret hestens status i Hestedatabasen, foregår opdateringen af hestens status nu via den nye app »SEGES Vet App«.

Appen er at finde i både App Store og på Google Play – og er naturligvis gratis. Har du et AgroID kan du bruge appen med det samme, og ellers er det både nemt og hurtigt at oprette sig. Når du har oprettet dig med AgroID skal du bare huske at sende dit brugerID samt autorisationsnummer til hestekontoret@seges.dk og så er du klar til at udelukke heste fra konsum – både permanent og midlertidigt.

Ved at benytte ”SEGES Vet App” sikres det, at oplysningerne om hestens konsumstatus registreres direkte og hurtigt i CHR (Centrale Husdyrbrugsregister). Du skal bruge appen både ved midlertidig og permanent udelukkelse af en hest fra konsum. Du skal foretage registreringen i appen senest 24 timer efter behandling af hesten. Samtidigt skal du fortsat også registrere behandlingen og dermed udelukkelsen af hesten fra konsum i selve hestepasset, sådan som du plejer. Registreringen via appen betyder, at ejeren fremover ikke skal indsende passet til SEGES Heste. Det er således dig som dyrlæge, der fremover alene har ansvaret for opdateringen af hestens konsumstatus.

 

Spørgsmål til den tekniske brug af appen? Kontakt SEGES Heste på hestekontoret@seges.dk eller 87 40 50 00 

Har du spørgsmål omkring reglerne vedr. udelukkelse fra konsum skal du kontakte FVST via linket her