Gå til sidens indhold
På grund af implementering af nyt medlemssystem er der lukket for telefonkontakt til DDD fra den 18. - 25. juni FAQ

Resultatet af afstemning om overenskomsten i klinisk praksis blev et stort ja

På hver sin side har et flertal af medlemmerne i klinisk praksis stemt ja til udspillet til en ny overenskomst imellem Ansatte Dyrlægers Organisation (ADO) og Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening (DA).

Overenskomsten er tidligere genforhandlet ad to omgange, efter at et flertal af de ansatte dyrlæger både første og anden gang stemte nej til forhandlingsresultatet.

​Afstemningsresultat 

ADO
Ja   85,62 %
Nej 13,76 %

Blank stemme 0,61 %

Stemmeprocent: 48,52 %

DA
Ja   83,47 %
Nej 9,63 %
Blank stemme 7 %

Stemmeprocent: 30,6 %


Formand for Ansatte Dyrlægers Organisation Ida Tingman Møller glæder sig over resultatet.

- Nu kan vi komme videre med det arbejde, der ligger foran os. Vi skal generelt have kigget på overenskomsten og gået den efter i sømmene. Den er kringlet og alt for nem at misforstå, mistolke og bærer præg af mange års forsøg på at tilpasse en umoderne kontrakt til en moderne verden. Vi skal også kigge på lønsammensætningen, og hvordan vi sikrer en løn, der matcher tilsvarende brancher, siger Ida Tingman Møller.

Formanden for Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening, Steen Bo Larsen, er også tilfreds med det positive resultat.

- Jeg vil gerne sige tak til alle – både til virksomhedsejerne og de ansatte dyrlæger. Vi har opnået det bedst mulige kompromis - og så skal vi videre herfra. Der er brug for, at vi laver overenskomsten fundamentalt om, og det bruger vi indeværende overenskomstperiode på. Overenskomsten er ikke up to date i forhold til, hvilket arbejdsmarkedet dyrlægerne har i dag, og det er nogle anderledes jobs, der er i klinisk praksis. Derfor bliver vi nødt at have en anderledes beskrivelse af, hvad der aflønnes og hvordan. Det er begge parter helt enige om, siger Steen Bo Larsen.