Gå til sidens indhold

Stort tillykke til de nye dyrlægestuderende

192 er i år kommet ind på veterinærstudiet på Københavns Universitet. Den Danske Dyrlægeforening ønsker dem alle et stort tillykke.

Udsnit

- Først og fremmest et stort tillykke til alle de kommende dyrlæger. Jeg er meget glad for, at der er så stor interesse for vores spændende fag, siger Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

- Dyrlæger er ikke alene specialister i levende dyrs sundhed - vi dækker også mange andre områder. Det gælder fx fødevaresikkerhed, veterinær administration, forskning og biomedicin. Og så har vi en unik viden inden for feltet one health og zoonotiske sygdomme – senest og meget aktuelt med opsporing og kortlægning af COVID19-viruset. Glæd jer til en spændende fremtid. Vi glæder os til at byde nye studerende velkommen i Dyrlægeforeningen, siger Hanne Knude Palshof.

Flere og flere søger dyrlægefaget

Antallet af ansøgere til veterinærmedicin er stigende og har været det over de seneste år. I år har 897 søgt om at komme ind på studiet, heraf 624 som førsteprioritet. Det er hele 18 procent flere ansøgere end sidste år. Fordelt på køn er der i år optaget 171 kvinder og 21 mænd på veterinærmedicin. 

Selvom antallet af ansøgere til studiet er steget, er adgangskvotienten for at komme ind faldet. I år er skal man have et karaktergennemsnit på 10,3 på kvote 1 og 10,0 på standby, mens det sidste år var henholdsvis 11,0 på kvote 1 og 10,6 på standby.

Faldet i karaktergennemsnittet er på linje med det, de fleste videregående uddannelser oplever. Faldet i 2020-optaget sker nemlig hovedsageligt fordi, bonussen for hurtig studiestart er afskaffet fra 2020, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Siden er opdateret 30. juli med optag fordelt på køn.