Gå til sidens indhold

Sundhedsforsikring for ledige stopper

Bare tre måneder efter at Akademikernes A-kasse indførte et nyt tilbud til ledige medlemmer om at være omfattet af en sundhedsforsikring – AKA Sundhed – er ordningen ophørt igen.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har vurderet, at Akademikernes A-kasses sundhedsforsikring ikke kan fortsætte i sin nuværende form. Det sker med en begrundelse om, at forsikringen ikke falder ind under formålsparagraffen for a-kasser.

Sundhedsforsikringen, der blev lanceret den 1. oktober 2019, fortsætter derfor ikke i 2020.

Formand for Ansatte Dyrlægers Organisation, Ida Tingman Møller, er utrolig ærgerlig over denne beslutning. Hun understreger, at sundhedsforsikringen var et rigtig godt tilbud til ledige medlemmer af a-kassen, fordi det gav dem mulighed for hurtigere at komme til undersøgelse og i behandling på samme måde, som mange beskæftigede kan via de sundhedsforsikringer, de har gennem deres job.

- Det minder om en bureaukratisk beslutning. Det er stressfyldt i sig selv at være ledig, og det bliver ikke bedre af, hvis helbredet skranter og lange ventetider på at komme til undersøgelse og i behandling er en hindring for at komme tilbage i job. Det er derfor skuffende, at AKA Sundhed stopper, siger Ida Tingman Møller.

Behandlingsforløb for ledige medlemmer, der allerede er sat i gang i efteråret 2019, vil blive afviklet og udfaset.

Akademikernes A-kasse er i gang med at undersøge mulighederne for at, om AKA Sundhed kan genindføres i en form, som opfylder betingelserne for formålsparagraffen for a-kasser.