Gå til sidens indhold

Vigtig information om aftalegrundlag forud for handelsundersøgelse af heste

DSC05782

Pr. 1. juli 2022 blev det et krav i forhold til dækningen via den kollektive forsikring hos TopDanmark, at dyrlægen anvender DDDs aftalegrundlag forud for handelsundersøgelse af heste.

For at aftalegrundlaget er anvendt korrekt, skal dyrlægen sikre sig:

  1. At både køber og sælger har underskrevet aftalegrundlaget (papirversion), før handelsundersøgelsen begyndes.

Bruges platformen eHest, skal dyrlægen sikre sig:

  1. At både køber og sælger har godkendt aftalegrundlaget via den mail, som de modtager fra eHest. Når køber eller sælger har godkendt, genereres en mail i systemet om, at parten har accepteret grundlaget. Det er vigtigt, at du som dyrlæge kontrollerer, at godkendelsen foreligger fra både køber og sælger, før handelsundersøgelsen begyndes. Har begge parter godkendt aftalegrundlaget, er det fyldestgørende som underskrift. 

For heste der handles på auktioner, kan der være særlige forhold, der gør sig gældende. Læs mere om handel på auktioner her: Handelsundersøgelse af heste forud for auktioner

Faggruppe Heste har også udarbejdet en Vejledning om klinisk handelsundersøgelse. Vejledningen følger opbygningen af DDDs handelsattest og indeholder også information om aftalegrundlaget. 

Har du spørgsmål til aftalegrundlaget, kan du kontakte WTWs forsikringsmægler, Dorte Jaquet på telefon: 8813 9533 eller e-mail: dorte.jaquet@wtwco.com