Gå til sidens indhold

Antibiotikaresistens forsvinder ikke alene ved at forbyde antibiotika til dyr

DDD støtter aktivt en fælles europæisk indsats, der skal sikre, at dyrlæger fortsat kan behandle alle dyrearter med antibiotika.

 

Det er EU-kommissionen som står bag forarbejdet, som også støttes af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og WHO. Samarbejdet har til formål at finde og formulere kriterier for udpegning af antimikrobielle stoffer, der skal forbeholdes mennesker. Dette arbejde har nu mødt modstand i et udvalg under EU-Parlamentet, der ønsker helt at forbyde flere vigtige stofgrupper til brug i dyr.

Derfor har DDD i samarbejde med FVE (Federation of Veterinarians og Europe) i denne uge taget kontakt til de danske parlamentsmedlemmer for at sikre, at fremtidige behandlingsmuligheder af dyr kan fortsætte, og at Parlamentet stemmer for kommissionens retsakt.

-Hvis retsakten ikke går igennem risikerer vi, at dyrlæger ikke længere kan behandle hunde, katte og heste – og ej heller produktionsdyr som kvæg og svin for helt almindeligt forekommende sygdomme. Det kan få helt uoverskuelige konsekvenser i fremtiden, siger Hanne Knude Palshof

 

Læs også vores tidligere artikel her