Over hele verden bliver borgere nu vaccineret mod COVID-19. Det betyder, at lægemiddelmyndighederne og Lægemiddelstyrelsen i Danmark lige nu står over for verdens største overvågningsindsats, hvor formålet blandt andet er at holde skarpt øje med, at der mod forventning ikke opstår uacceptable, alvorlige bivirkninger ved brug af COVID-19 vaccinerne.
En helt særlig tid
Lægemiddelstyrelsen overvåger alle nye og markedsførte lægemidler i Danmark nøje. Når det gælder COVID-19 vaccinerne har Lægemiddelstyrelsen forberedt sig særligt på overvågningen af vaccinerne, fordi en stor del af den danske befolkning inden for en kort periode forventes at tage imod tilbuddet om vaccination.
Du kan være med til at gøre en forskel i en helt særlig tid, hvor Lægemiddelstyrelsen forstærker sin indsats for fortsat at sikre den bedst mulige overvågning af lægemidler i Danmark til gavn for patientsikkerheden.
Har du en sundhedsfaglig baggrund som fx dyrlæge, farmaceut eller biomediciner? Og er du interesseret i at gøre en forskel i arbejdet med formodede bivirkninger i verdens største overvågningsindsats? Så er du måske vores nye kollega i Lægemiddelstyrelsens sektion for national lægemiddelovervågning (PVDK).
Om sektion for national lægemiddelovervågning
Du bliver medarbejder i en organisation med en vision om at være en styrelse i europæisk topklasse. Og du kan se frem til et meningsfuldt arbejde, høj faglighed og udviklingsmuligheder i balance med gode fysiske rammer og fokus på sundhed og medarbejdertrivsel.
Sektionen for national lægemiddelovervågning registrerer, overvåger og vurderer alle indkomne indberetninger om formodede bivirkninger med det mål at forbedre sikkerheden ved brug af lægemidler i Danmark.
Sektionen består af tre teams, hvoraf det ene er Lægemiddelbivirkninger, som har ansvaret for at sikre grundlaget for bivirkningsindberetninger og for at håndtere alle indberetninger om bivirkninger ved lægemidler fra borgere, industrien og sundhedsprofessionelle. Det er dette team, vi udvider med flere akademiske medarbejdere, som skal være en del af et COVID-19 beredskabsteam på 15-20 personer, der skal varetage og behandle indkomne bivirkningsindberetninger om formodede bivirkninger ved COVID-19 vacciner.
Din hverdag hos os
Kerneopgaven i dit arbejde vil være at:
- registrere og foretage en faglig validering af de modtagne danske bivirkningsindberetninger på COVID-19-vacciner (sagsbehandlingen foregår på engelsk)
- samarbejde med relevante kollegaer på tværs af sektionen.
Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du har en akademisk uddannelse med medicinsk indhold. Du har interesse for lægemiddelsikkerhed - til gengæld er erfaring ikke en forudsætning. Du kommunikerer ubesværet både på dansk og engelsk.
Vi forventer, at du er fleksibel, robust og trives i en travl hverdag, hvor du ser faglig sparring med dine kolleger og prioritering af opgaver som en naturlig del af din arbejdsdag. Du er en teamplayer med en positiv tilgang til dine opgaver og omgivelser, har et godt humør og er konstruktiv i samarbejdet med dine kollegaer. Du er engageret, kvalitetsbevidst, har sans for detaljen og kan overholde deadlines.
Vi tilbyder
Vi kan tilbyde et job, hvor du midt i en COVID-19-pandemi kan blive en del af den samfundsmæssig vigtige opgave, der består i at overvåge COVID-19-vaccinerne i samarbejde med Danmarks partnere i og udenfor Europa.
Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement og gensidig respekt. Du vil få mulighed for at anvende og udvikle dine faglige og personlige kompetencer.
Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.
Der er tale om tidsbegrænsede stillinger med start 15. marts 2021, så vil vi rigtig gerne høre fra dig hurtigt.
Lægemiddelstyrelsen træffer afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.
Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt løbende. Du kan læse mere om os på www.laegemiddelstyrelsen.dk/da/om.
Lægemiddelstyrelsen er en del af Sundhedsministeriet og myndighed for godkendelse og overvågning af lægemidler, medicinsk udstyr og kliniske forsøg samt administration af apoteksstrukturen. Vores mission er effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr til gavn for patienter og samfund. Vi er ca. 475 medarbejdere og i samarbejde løser vi en vigtig opgave på grundlag af dansk og europæisk lovgivning og med øje for opdragsgivere, borgere, virksomheder og samarbejdspartnere. Vi indgår i den forbindelse i en række europæiske og internationale samarbejder og stræber efter at indtage en ledende rolle på europæisk plan.
Vores vision er at være en styrelse i europæisk topklasse med meningsfuldt arbejde, høj faglighed og udviklingsmuligheder i balance med gode fysiske rammer og fokus på sundhed og medarbejdertrivsel.
Lægemiddelstyrelsen har røgfri arbejdstid.
Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.