Gå til sidens indhold

Tæt på beslutningerne i Europa

Dyrlægeforeningens deltagelse i det europæiske veterinærsamarbejde giver indflydelse, udsyn og videndeling og har stor betydning for danske dyrlægers virke og hverdag.

COLOURBOX7056985

Flere af DDDs fagpolitiske aktiviteter kræver samarbejde på tværs af landegrænser. Import af ulovlige hvalpe, telemedicin og brug af antibiotika er eksempler herpå.

En stor del af arbejdet sker via den europæiske dyrlægeforening, Federation of Veterinarians of Europe (FVE), der er en vigtig stemme i lovgivningsprocessen i EU-Kommissionen og i EU-Parlamentet.

DDD er aktivt til stede i samtlige sektioner under FVE, ligesom vi har et stærkt hold af danske dyrlæger, der er repræsenteret i flere tilknyttede arbejdsgrupper og organisationer.

Læs mere: To stærke kræfter til internationale organisationer

Læs mere: Mere dyrevelfærd på den europæiske dagsorden

Stærkt hold af danske dyrlæger i internationale organisationer

Hanne Knude Palshof: Repræsentant for Den Danske Dyrlægeforening i Federation of Veterinarians of Europe.

Mikkel Markussen: Repræsentant for Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening i Union of European Veterinary Practitioners (UEVP).

Bente Pedersen: Repræsentant for Faggruppe Dyresundhed og Fødevaresikkerhed i European Association of State Veterinary Officers (EASVO).

Mette Rørbæk Gantzhorn: Repræsentant for Faggruppe Dyresundhed og Fødevaresikkerhed i Union of European Veterinary Hygienists (UEVH).

Lærke Boye Astrup: Repræsentant for Faggruppe Biomedicin i European Veterinarians in Education, Research and Industry (EVERI).

Mette Uldahl: Formand for Federation of European Equine Veterinary Associations (FEEVA).

Asger von Wenck: Repræsentant for Faggruppe Familiedyr i Federation of Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA).

Christine Fossing: Bestyrelsesmedlem i EVERI samt World Small Animal Veterinary Association (WSAVA).

Vibe Pedersen Lund: Repræsentant i FVEs dyrevelfærdsarbejdsgruppe.

Per Henriksen: Repræsentant i FVEs medicingruppe (The Working Group on Medicines).

Asger Lundorff Jensen: Repræsentant i World Veterinary Association’s strategiske fokusgrupper for veterinæruddannelsen.

Onlinemøder under coronapandemien

De fleste møder i FVE har siden coronapandemiens begyndelse været afholdt online. Det har været svært at drøfte de vigtige emner i de store onlinefora, DDD ser derfor frem til igen at kunne mødes fysisk med de europæiske kollegaer.

Her kan du læse et lille udpluk af emnerne, der var på dagsordenen i et par af de grupper, hvor DDD er repræsenteret i FVE

Læs mere om DDDs internationale arbejde