Jobbet kræver strategisk sans, godt overblik og evnen til at trives med bevidstheden om at være under en konstant politisk, branche- og forbrugermæssig bevågenhed, hvor fødevaresikkerhed, forbrugertillid, dyresundhed og dyrevelfærd er nøgleordene.
Du skal kunne motivere dine mellemledere og medarbejdere til at værdsætte et job, der har direkte effekt på Danmarks fødevareeksport og beskæftigelsen i fødevarebranchen i Danmark. Du skal samtidig sikre, at kontrollen af produktionen på slagterierne i dit område kører effektivt og fagligt korrekt i overensstemmelse med gældende forvaltningsmæssige krav og lovkrav.
Endvidere skal du kunne færdes i miljøer fra EU og direktionsgange hos store danske fødevareproducenter til slagtegangen på et svineslagteri.
Jobbets formelle titel er kødkontrolchef, og du får base på Fødevarestyrelsens kontor i Aarhus, men må regne med en vis rejseaktivitet.
Fødevarestyrelsen
Kødkontrollen sikrer, at hvert eneste slagtet dyr i Danmark er kontrolleret, og udgør et selvstændigt forretningsområde i Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen har en organisation med fem forretningsområder.
Fødevarestyrelsens mission er at fremme sikkerhed, sundhed og vækst fra jord til bord. Fødevarestyrelsens arbejde med vores mission sker ud fra tre delvisioner:
- Sundere spisevaner samt, at færre mennesker bliver syge af maden.
- Sundere dyr på marker og i stalde og bedre dyrevelfærd.
- Udvidede muligheder for at fremstille, forhandle og forbruge fødevarer.
Opgaven
Stillingen som kødkontrolchef indebærer, at du har driftsherreansvaret for kødkontrollen på et antal danske slagterier. Du bliver leder for et ledelsesteam, der består af engagerede sektionsledere.
Du indgår i Kødkontrollens chefgruppe, som består af kødkontroldirektøren, 4 kødkontrolchefer samt sekretariatschefen.
Du har tre væsentlige indsatsområder, som er at:
- Sikre, at opgaverne inden for dit ansvarsområde i kødkontrollen løses effektivt og fagligt og forvaltningsmæssigt korrekt via mål, beslutninger og prioriteringer.
- Spille en vigtig rolle i den fortsatte modernisering og udvikling af kontrollen og kommunikere visioner, værdier og meninger sammen med chefgruppen.
- Udvikle dine ledere og gennem dem skabe rammer for medarbejdernes udvikling og trivsel.
Det indebærer for eksempel:
- Styring af økonomi, opfølgning på nøgletal og leverancer.
- At kontrollen udføres i overensstemmelse med gældende lovkrav.
- Identificere og implementere initiativer til omkostnings- og produktionseffektivitet.
- Samarbejde med fabrikschefer og slagteribranchen om en fortsat modernisering af kødkontrollen i Danmark.
- Fremme en forandringsparat kultur med nytænkning og omsætning af gode ideer til praksis.
Kvalifikationer
Vi forventer, at du:
- Har en akademisk uddannelse på kandidatniveau.
- Har ledelseserfaring og erhvervserfaring, gerne fra en politisk styret organisation.
- Har faglig indsigt i branchens- og forretningsområdets opgaveløsning.
- Har personlig gennemslagskraft, er en god kommunikator og har en motiverende og inspirerende ledelsesstil.
Løn og ansættelsesforhold
Ansættelse sker på åremålsvilkår med aflønning i løngruppe 1 efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse ske på tjenestemandsvilkår i lønramme 37.
Løn- og ansættelsesvilkår aftales individuelt efter forhandling med dig. Ansættelsesområde afhænger af ansættelsesformen.
Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andet relevant materiale online i vores rekrutteringssystem på mfvm.dk/job senest mandag den 19. maj 2020.
Samtaler holdes 28. maj 2020, og eventuel 2. samtalerunde den 8. juni 2020. Der foretages test som en del af rekrutteringsprocessen. Er du tjenestemand skal din ansøgning stiles til Dronningen.
Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte kødkontroldirektør Johan Kjølhede Overgaard på telefon 72 27 50 10 eller på email jkov@fvst.dk.
Fødevarestyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
Fødevarestyrelsen hører under Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er 1600 medarbejdere, der betjener minister, folketing, fødevareerhvervet og andre interessenter effektivt og kompetent. Vi har fokus på nytænkning i opgavevaretagelsen, involvering af omverdenen, grøn omstilling og er en handlekraftig organisation. Vi tager hånd om samfundsmæssige, faglige og økonomiske udfordringer og skaber rammerne for et udviklings- og vækstorienteret fødevareerhverv, en ansvarlig forvaltning af naturressourcer, sikre fødevarer, sunde kostvaner og forbrugernes valgmuligheder.
Du kan læse mere om os på www.mfvm.dk