Gå til sidens indhold
Jobopslag

Fødevarestyrelsens Dyresundhedskontor i Glostrup søger dygtige og engagerede dyrlæger eller naturvidenskabelige kandidater

Vil du være med til at arbejde med at forebygge og bekæmpe dyresygdomme? Er du dyrlæge eller naturvidenskabelig kandidat? Og er du interesseret i myndighedsarbejde med en veterinær vinkel, hvor der er stor politisk bevågenhed og medieopmærksomhed? Så se nærmere her!

Om os

Dyresundhed er en enhed i Fødevarestyrelsen med ansvaret for det veterinære beredskab i Danmark. Vi arbejder med veterinær national sygdomsovervågning, forebyggelse og bekæmpelse af dyresygdomme, regler for omsætning af levende dyr, animalske biprodukter, dyretransporter samt mærkning og identifikation af levende dyr. Vi er en ofte travl gruppe af medarbejdere, godt 40 i alt, heraf godt 25 dyrlæger samt en del jurister, agronomer, biologer m.v. – alle som én engagerede mennesker med en hverdag præget af professionalisme, prioritering og politik. 

Vi tilbyder

Et alsidigt, selvstændigt og udfordrende arbejde, hvor du får din faglighed i spil i samarbejde med dine kolleger i Fødevarestyrelsen og i andre myndigheder – både nationalt og i EU. De fleste opgaver løses i samarbejde med dine kolleger, og ofte sker den samlede belysning, der fører til løsningerne, i fokuserede, faglige diskussioner med varierende dybde. 

Området nyder stor politisk opmærksomhed, hvilket ofte giver en dynamisk og spændende hverdag i orkanens øje. Blandt andet er vi lige nu centrum for bekæmpelsen af COVID-19 i mink. En kæmpe og spændende opgave med masser af udfordringer!

I Fødevarestyrelsen fokuserer vi på udvikling og fleksibilitet. Vi lægger vægt på løbende relevant kompetenceudvikling og er en arbejdsplads, der giver mulighed for balance mellem fritid og arbejdsliv. 

Fødevarestyrelsen ligger i Glostrup tæt på stationen, hvor der er gode transportmuligheder og gode parkeringsforhold. 

Arbejdsopgaver

Vi har et antal stillinger, som skal besættes. Til stillingerne søges dyrlæger eller naturvidenskabelige kandidater. Konkret er kontorets kerneopgave at bekæmpe, forebygge, hindre indslæbning og udbredelse af infektioner hos dyr – også, hvor de infektioner kan smitte til mennesker. Den opgave rummer mange underopgaver, som vi i.

Dyresundhed aktivt bidrager til og koordinerer. Helt centralt i arbejdet er det veterinære beredskab, hvor vi bl.a. koordinerer arbejdet om mistanker og udbrud af dyresygdomme og arbejder med udviklingen af beredskabsplaner, der kan understøtte dette arbejde.

Fælles for stillingerne er, at der er mange forskellige arbejdsopgaver herunder udarbejdelse af ministerbesvarelser, besvarelse af Folketingsspørgsmål, EU-lovgivningsarbejde, lov- og bekendtgørelsesarbejde, administration, fortolkning og formidling af regler. 

Som medarbejder i Dyresundhed forudsættes det, at du deltager i kriseberedskabet i forbindelse med eventuelt sygdomsudbrud, som f.eks. ved udbrud af COVID-19 i mink eller afrikansk svinepest. 

Om dig

Du er uddannet dyrlæge eller har en naturvidenskabelig kandidatuddannelse. Derudover skal du være analytisk stærk og kunne formidle komplicerede emner på en let forståelig måde til en bred målgruppe bestående af politikere, kolleger både med og uden naturvidenskabelige eller veterinære kompetencer og andre borgere, der henvender sig til Fødevarestyrelsen. Konkret søger vi til enheden en eller flere personer med kompetencer og/eller erfaring indenfor laboratoriedrift, epidemiologi eller sygdomshåndtering – ikke mindst på svineområdet. 

Du skal kunne arbejde selvstændigt og fleksibelt og besidde gode samarbejdsevner. Vi arbejder teamorienteret og forventer, at alle bidrager til den fælles opgaveløsning. Vi ser frem til, at du møder nye opgaver med fagligt engagement og kan bevare roen, når opgaverne er komplekse, og der kræves hurtige løsninger. Du bidrager med god stemning og engagement til opbygning af et tillidsfuldt teamsamarbejde. Endelig er det vigtigt, at du er velformuleret og er i stand til at formidle komplicerede emner på dansk både mundtligt og skriftligt.

Vigtigt er, at du har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation, hvor fagligheden er i højsædet. 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne er fuldtidsstillinger. Der vil være tale om både et antal faste stillinger og et antal tidsbegrænsede stillinger – sidstnævnte som udgangspunkt i et år. Du opfordres til at tilkendegive i din ansøgning, om du både søger en fast ansættelse eller en tidsbegrænset ansættelse eller begge dele.

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst i staten. 

Tiltrædelse er snarest muligt og senest 1. marts 2021. 

Din ansøgning

Vi glæder os til at modtage din ansøgning sammen med CV, kopi af eksamensbeviser og andre relevante dokumenter.

Ansøgningen skal sendes via vores rekrutteringssystem på mfvm.dk/job senest den 10. januar 2021. Du søger stillingen ved at trykke på "Søg stillingen".

Fødevarestyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Læs mere om Fødevarestyrelsen på www.fvst.dk.

Er du interesseret?

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til kontorchef Camilla Brasch Andersen tlf. 7227 6523 eller souschef Tim Petersen tlf. 7227 6648.

Fødevarestyrelsen er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vi arbejder for en bæredygtig fødevareproduktion med fokus på sikre fødevarer og sunde dyr. Vi står bl.a. bag de velkendte smiley-kontroller i cafeer og restauranter, holder øje med dyrenes sundhed og velfærd og har ansvaret for de officielle kostråd til befolkningen. Vi er i alt ca. 1500 medarbejdere og tæller alt fra jurister, dyrlæger og it-specialister over tilsynsførende, laboranter og kontoransatte fordelt over hele landet. Mindst én ting har vi til fælles: Vi arbejder for føden.
Læs mere på www.fvst.dk/job