Gå til sidens indhold

DDD: Fødevarestyrelsens nedslagningsstrategi er udfordret

Dyrlægeforeningen opfordrer medlemmer til at melde sig til mistanketestningen af minkbesætninger.

DSC 0069

Antallet af COVID-19-smittede minkfarme stiger fortsat og udfordrer Fødevarestyrelsens nedslagningsstrategi yderligere. Derfor er Den Danske Dyrlægeforening meget tilfreds med, at Fødevarestyrelsen har spurgt Dansk Veterinær Konsortium, om hvorvidt "det vil være forsvarligt at undlade at aflive dyrene i besætninger, der har været smittede, men nu er testet fri for COVID-19".

Det vil give Fødevarestyrelsen en mulighed for at kunne koncentrere sig om akut inficerede besætninger - det vil sandsynligvis have en bedre effekt på smittespredningen, mener DDD.

Jyllands-Posten skriver torsdag den 15. oktober, at regeringens aflivningsstrategi bygger på et notat fra Dansk Veterinær Konsortium, der konstaterer, at "aflivning hurtigt efter påvisning (af smitten, red.) vil kunne nedsætte risikoen for smitteoverførsel til personer, der færdes på farmen og dermed til det omkringliggende samfund. Effekten af aflivning af dyrene på smittede farme vurderes begrænset, hvis ikke man kan nå at aflive minkene, inden der er sket udbredt smittespredning inden for farmen."

Dyrlægeforeningens formand, Hanne Knude Palshof, og formanden for Faggruppe Kvæg og andre produktionsdyr, Helle Slot, samt repræsentant for Faggruppe Svin, John Haugegaard, har anbefalet Fødevarestyrelsens veterinære ledelse at afholde ugentlige telefonmøder, så DDD til stadighed kan give input til bekæmpelsen – også som den ses fra de mange praktiserende dyrlæger.

Samtidig opfordrer DDD sine medlemmer, især dyrlæger med kendskab til minkbranchen, til at melde sig til Fødevarestyrelsen (email@fvst.dk), da de desperat mangler mandskab til mistanke-testningen af minkbesætninger.