Gå til sidens indhold

En hel årgang af veterinærstuderende er reddet på målstregen

På Den Danske Dyrlægeforenings opfordring har regeringen besluttet at inkludere dyrlægeuddannelsen i de samfundskritiske uddannelser, som nu lukker op for studerende igen. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, er glad for, at politikerne har lyttet til DDD.

Den Danske Dyrlægeforening var hurtigt ude, da det stod klart, at veterinærstudiet ikke var inkluderet i de samfundskritiske uddannelser, som regeringen vil åbne.

Det anså DDD for at være en stor fejl. En manglende genåbning af dyrlægeuddannelsen ville resultere i, at op til en hel årgang af dyrlæger bliver op til et helt år forsinkede i deres studier, og det kan føre til mangel på dyrlæger også inden for fødevarekontrollen.

DDD skrev derfor til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen for at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er, at dyrlægeuddannelsen omfattes af genåbningen.

Og det virkede. Uddannelses- og Forskningsministeriet har besluttet, at også dyrlægeuddannelsens sidste del kan åbnes.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, er glad for den positive udmelding:

- Dyrlæger indgår som en meget vigtig krumtap i den danske fødevareproduktion, ligesom de spiller en vigtig rolle for fx behandling af syge familiedyr som hunde og katte samt heste og produktionsdyr. Det er derfor vigtigt, at vi hele tiden uddanner dyrlæger til at varetage disse opgaver – uden denne mulighed bliver resultatet stærkt forringet dyrevelfærd samt produktionstab, siger Hanne Knude Palshof.

- Den Danske Dyrlægeforening er derfor glad for, at de studerende igen kan møde ind på uddannelsen, og det dermed sikres, at der er tilstrækkeligt med dyrlæger til at opretholde den samfundskritiske fødevareproduktion samt sikre behandling af syge dyr i fremtiden, siger DDD-formanden.

Her kan du læse DDDs brev uddannelses- og forskningsministeren